Deze soldaat ziet een oude dame lopen met rollator in de volle zon en biedt haar aan naar huis te brengen - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze soldaat ziet een oude dame lopen…
Moeder wordt uit attractiepark gezet omdat ze haar kind de borst gaf op een bankje Deze dame is 74 jaar oud, maar ze ziet er veel jonger uit doordat ze al dertig jaar geen suiker meer eet

Deze soldaat ziet een oude dame lopen met rollator in de volle zon en biedt haar aan naar huis te brengen

29 Juli 2021 • Door Skip
6.286
Advertisement

Sommige mensen kunnen zich makkelijk van A naar B verplaatsen, met hun eigen auto of als ze die niet hebben dan nemen ze de bus/trein. Of ze nemen de benenwagen om van huis te vertrekken en een boodschap te gaan doen. Een dagelijkse handeling die echter bij veel mensen niet zo maar vanzelf gaat, vooral bij de oudere mensen die moeite hebben om zich zelfstandig te kunnen verplaatsen en mogelijk daarbij dan hun rollator gebruiken...

via: CBS News

Voor hen kan zelfs de honderd meter tussen huis en supermarkt een heel groot probleem vormen. En stel je het onwijze ongemak voor waar deze hulpbehoevende burgers mee te kampen hebben wanneer het warm is buiten en de temperaturen bijzonder hoog zijn. Janice Hall is een oude dame die zich uitsluitend kan verplaatsen met haar rollator. Elke dag moet ze ongeveer drie kilometer afleggen om bij de supermarkt te komen en weer terug bij huis te komen.

Het is zwakkere mensen sterk af te raden om op pad te gaan met de zomerse hitte. Op een ochtend had Janice daardoor dus de grootste moeite om met die verzengende hitte de straat over te steken, het lukte haar namelijk niet om haar rollator goed te gebruiken. Wie had haar toch kunnen helpen op dat moment?

Gelukkig was het Jibril Jennings die haar is komen helpen, een jongeman dienend bij de luchtmacht en gelegerd nabij Santa Fe. Deze militair reed in zijn auto toen hij de oude dame opmerkte met haar rollator, bij wie het lopen daarmee niet zo goed wilde lukken. Door de hitte kon ze de stoeprand niet trotseren. Jibril twijfelde er geen seconde aan om te doen wat juist is: "Er stond daar iemand op straat waarbij het duidelijk was dat ze wel hulp nodig had. Iedereen reed gewoon maar door met z'n auto zonder ook maar te stoppen en deze dame te helpen."

Jennings is uit z'n auto gestapt en hij hielp Janice de boodschappen in haar mand zetten, vervolgens gaf hij haar een lift tot aan haar voordeur. Dit tafereel is in zijn geheel gefilmd en vervolgens op de socials gezet door Amber Roy, een vrouw die met haar auto stond te wachten tot het verkeerslicht groen werd.  

Advertisement

Veel mensen vonden Jennings een held omdat hij die oude dame in moeilijkheden had geholpen, maar hij was het niet helemaal eens met wat de mensen dachten: "Ik geloof niet dat dit een heldhaftig moment is. Ik vind dat dit iets is wat iedereen zou moeten kunnen doen. Als ingrijpen op deze manier je tot held maakt, nou dan zou iedereen elke dag een held kunnen wezen!"

Mensen zouden een voorbeeld moeten nemen aan het handelen van mensen zoals Jibril, kleine gewone aardige dingen die je kan doen voor mensen die het moeilijker hebben en het meest kwetsbaar zijn. Dingen die we elke dag kunnen doen, je bent een held Jibril!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt