Werkloze vader neemt zoon mee om op straat snacks te verkopen zodat hij de waarde van werken inziet - BekijkDezeVideo.nl
x
Werkloze vader neemt zoon mee om op…
Bruidsmeisje behandeld voor kanker mag met haar kale hoofd niet op de foto van bruid 15 dierenartsen die het niet konden laten om de schattigste patiënten met de wereld te delen

Werkloze vader neemt zoon mee om op straat snacks te verkopen zodat hij de waarde van werken inziet

20 Augustus 2021 • Door Skip
834
Advertisement

Vanaf het moment dat de pandemie toesloeg in de wereld bevond Argentinië zich al in een erge economische crisis, waar de armoedecijfers onder de bevolking in de tweede helft van 2020 zelfs de 42% haalden. Het aantal werklozen is in het land schokkend gestegen. Dit betekent natuurlijk dat de koopkracht voor een enorme groep mensen is gedaald.

De waarde van de peso, de plaatselijke valuta, is zo laag dat de gewoonte in dit land zich aan het verspreiden is om wisselgeld in snoepjes uit te keren. Binnen deze beperkingen vond een vader een manier om zijn zoon op het rechte pad te houden. 

via: ADN Sur

Gastón gaat elke dag de straat op in Argentinië met zijn zoon om churros te verkopen, een lekkernij gemaakt van gezoet en gefrituurd tarwedeeg.

Gastón is zijn baan verloren in de pandemie en werd de economische situatie voor zijn gezin daardoor behoorlijk wankel. Het gevaar loert dat z'n kinderen naar snelle manieren gaan zoeken om geld te verdienen en daarvoor dan van het rechte pad raken om juist het slechte pad op te gaan

En dus kan je door de straten van Comodoro Rivadavia in Argentinië, Gastón tegenkomen die samen met zijn zoon churros verkoopt en op die manier hem bij zich kan houden om hem te leren hoe belangrijk werken is. Gastón is van bescheiden komaf en is altijd zelfstandige geweest in zijn werk waarmee hij zijn onafhankelijkheid wist te behouden. Hij werd geboren in Corrientes in het noorden van Argentinië en is werkzaam geweest als goudsmid. Hij ging er dagelijks op uit met zijn gezin om de accessoires die ze samen maakten te verkopen, denk hierbij dan aan: tassen, armbanden en halskettingen.

"Bij mij thuis in mijn jeugd was er geen speelgoed. Alles wat we verkochten en produceerden ging op aan eten en andere dingen die nodig waren. En ik denk dat dit doorslaggevend is geweest in het leren beseffen van wat echt belangrijk is. Hierdoor heb ik onder meer mijn eerste stuk speelgoed, gekocht van eigen geld, extra weten te waarderen!" vertelt Gastón

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat Gastón, nu woonachtig in Comodoro Rivadavia, noodgedwongen een nieuwe manier moest vinden om de kost te verdienen toen hij zijn baan eenmaal was verloren. Door de lockdown hield de verkoop van hun producten plotsklaps op, en hadden deze mensen geen bron van inkomsten meer. 

Advertisement

Met het verstrijken van de maanden kreeg Gastón het idee om iets met eten te gaan doen met zijn zoon. De makkelijkste manier om dit vorm te geven was om met een klein kraampje in de straten van dorpen te gaan staan. Nu heeft het de naam "Churrería Papá y Hijo" hebben ze een Facebookpagina en brengen ze samen tijd door, in een poging om een klein handeltje uit te bouwen dat aardig succesvol is momenteel.

Natuurlijk wil Gastón op dit moment liever een betaalde baan, maar laat hij zich door de huidige situatie niet klein krijgen. Je moet gewoon altijd het beste geven van jezelf, vooral wanneer het moeilijk is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt