Ze jagen hem uit de hut waar hij 30 jaar heeft gewoond: een oude man van 80 jaar wordt gedwongen op straat te leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze jagen hem uit de hut waar hij 30…
Een 100-jarige overgrootmoeder breekt alle records en wordt kampioen gewichtheffen Hij laat alles achter en gaat bij zijn moeder wonen die Alzheimer heeft:

Ze jagen hem uit de hut waar hij 30 jaar heeft gewoond: een oude man van 80 jaar wordt gedwongen op straat te leven

25 Augustus 2021 • Door Janine
2.943
Advertisement

Heel vaak zijn er in onze wijken of in onze steden personen die bij iedereen bekend staan ​​om hun uniekheid en hun manier van leven. Soms zijn ze zo uniek dat ze een referentiepunt of de ziel van die plek worden. David Lidsone, bijgenaamd "River Dave" is een van die lokale personages waar iedereen van houdt. De laatste tijd heeft zijn huis bij de rivier echter veel aandacht van de media gekregen vanwege de twijfelachtige ligging op privéterrein. Vandaag staat Dave onder arrest, maar de lokale bevolking blijft vechten voor gerechtigheid...

via: AP News

David Lidstone, ook wel bekend als 'River Dave' is een Amerikaanse luchtvaartveteraan en vader van vier kinderen. Hij woonde 27 jaar in de buurt van de Merrimack River in Canterbury in New Hampshire, zorgde voor zijn kat en kippen, verbouwde zijn eigen groenten en hakte zijn eigen hout voor de verwarming. Zijn kleine wereld heeft hem altijd ongelooflijk gelukkig gemaakt, volledig ondergedompeld in de natuur is hij altijd een vrij man geweest. Maar nu zijn de zaken drastisch veranderd. Na verschillende waarschuwingen en klachten werd de bejaarde River Dave van zijn land weggejaagd.

Dave werd zelfs gearresteerd op 15 juli 2021, beschuldigd van het illegaal bezetten van privéterrein. Echter, een groep mensen, die van het verschrikkelijke feit hoorde en de man al hun hele leven kende, besloot een petitie te starten om te voorkomen dat hij dakloos zou worden, aangezien de lokale politie van plan was het gebouw te slopen. Het doel van de inzameling is om geld in te zamelen om onroerendgoedbelasting te betalen en gerechtigheid te krijgen voor deze "lokale legende".

Op dit moment heeft de petitie tot nu toe meer dan 3.300 handtekeningen verzameld, en elke dag lijken ze meer en meer te worden. Volgens Dave had de rechtmatige eigenaar van het land hem beloofd hem niet weg te sturen, maar had de 86-jarige Leonard Giles, de nieuwe eigenaar, zijn aanwezigheid pas in 2015 ontdekt. De aansporingen van de rechters om al in 2017 het terrein te verlaten, waar de bejaarde River Dave niet in het minst naar luisterde, hielpen niet.

"Ik blijf hier zitten tot ik wegrot, of ik ga naar huis", zei Dave tegen lokale kranten die geïnteresseerd waren in de kwestie.

Advertisement

“Hij is een veteraan, een lokale legende, een boer en vooral een mens. Hij is altijd bereid om iedereen te helpen die langs de rivier komt en heeft altijd verse producten of eieren voor de kampeerders', zegt de broer van Dave.

Het terrein waar de oorlogsveteraan zich bevindt heeft in feite geen schriftelijke overeenkomst, behalve het woord van de oude eigenaar die Dave had toegestaan ​​zo lang als hij wilde op zijn land te blijven. Met de verandering van eigenaar liepen de zaken echter anders en nu bevindt de 81-jarige Dave zich in de gevangenis omdat hij de talloze waarschuwingen niet heeft gerespecteerd.

Maar daar houdt het onaangename nieuws niet op, aangezien de hut waar Dave River verbleef op mysterieuze wijze instortte na een verwoestende brand midden in de nacht. Nu hij geen vaste verblijfplaats heeft, zal de oorlogsveteraan genoodzaakt zijn om onderdak te zoeken bij de lokale bevolking, die klaar staat om hem met open armen te ontvangen en alle gunsten van de oudere terug te geven.

De oorsprong van de brand is tot op de dag van vandaag onbekend, maar er zijn onderzoeken gestart om achter de oorzaak van deze verwoesting te komen. We hopen dat hij zo snel mogelijk onderdak kan vinden en terug kan keren naar zijn leven ondergedompeld in waar hij het meest van houdt: de natuur.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt