Ze mag de dierentuin niet in om de chimpansee te bezoeken: ze werd verliefd op hem

Janine image
door Janine

27 Augustus 2021

Ze mag de dierentuin niet in om de chimpansee te bezoeken: ze werd verliefd op hem
Advertisement

Liefde is een gevoel dat geen barrières, leeftijd, ras en diersoort kent. Deze grote emotie en mentale en fysieke toestand die alle levende wezens verenigt, kan zich in werkelijk onverwachte en ongecontroleerde vormen en manieren manifesteren. Er zijn mensen die er altijd in slagen om verliefd te worden op het "verkeerde type", anderen die kunnen vertellen over sentimentele ervaringen... met dieren. Je leest het goed, met dieren, net zoals een Belgische vrouw is overkomen die het web rondgaat.

via Newsweek

Advertisement
De Telegraaf/YouTube

De Telegraaf/YouTube

Haar naam is Adie Timmermans, ze woont in de Belgische stad Antwerpen en beweert al wekenlang dat ze verliefd is geworden en een romantische relatie heeft met Chita, een chimpansee die al minstens 30 jaar in de dierentuin van de Europese stad woont. Adie zei, met enige emotie, dat ze de laatste tijd, vooral de laatste vier weken, bijna elke week naar de dierentuin was gegaan om tijd door te brengen met Chita de chimpansee, die de vrouw uiteraard op een afstand van het scheidingsglas ontmoette tussen bezoekers en andere primaten.

De vrouw ging hem elke week bezoeken en vanuit het glas dat hen scheidde, wisselden ze kusjes uit, begroetten elkaar liefdevol en probeerden zo dicht mogelijk bij elkaar te komen. Helaas heeft de dierentuin van de stad Antwerpen, na vier weken van frequente bezoeken, besloten om de aanwezigheid van de vrouw permanent te verbieden.

Advertisement
De Telegraaf/YouTube

De Telegraaf/YouTube

Geschokt door de beslissing zei de Belgische vrouw met emotie en een vleugje excentriciteit: "Ik hou van dat dier en hij houdt van mij. Ik heb niets anders dan hem. Waarom willen ze hem van me afpakken? We hebben een relatie, dat is alles wat ik wil zeggen. Tientallen andere bezoekers kunnen gemakkelijk in contact komen met deze primaten, dus waarom ik niet?"

In feite lijkt het erop dat de keuze om het bezoek van de vrouw aan Chita de chimpansee te verbieden van wetenschappelijke en gedragsmatige aard is; zoals de Antwerpse Zoo in een verklaring zei: "Als Chita constant bezig is met bezoekers, negeren de andere apen hem en beschouwen hem niet als een deel van de groep, ook al is dit belangrijk. Hij zit buiten de bezoekuren vaak alleen. Simpel gezegd, een dier dat te veel op mensen is gericht, wordt minder gerespecteerd door zijn leeftijdsgenoten. We willen dat Chita zoveel mogelijk een chimpansee is."

En we kunnen hen geen ongelijk geven!

Advertisement