88-jarige man heeft de gegevens van een bankoverschrijving verkeerd en stuurt $71.000 naar een onbekende, die weigert het terug te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
88-jarige man heeft de gegevens van…
Op 9-jarige leeftijd wil hij $15 aan zijn lerares geven: De baas staat haar niet toe eerder te stoppen om haar dochter naar de crèche te brengen en ze sleept hem voor de rechter: ze krijgt £180.000

88-jarige man heeft de gegevens van een bankoverschrijving verkeerd en stuurt $71.000 naar een onbekende, die weigert het terug te geven

10 September 2021 • Door Janine
5.929
Advertisement

Bij het verwerken van grote bedragen moet je heel voorzichtig zijn, vooral als je online transacties doet. Moet je een bankoverschrijving doen? Controleer het rekeningnummer van de ontvanger goed en zorg ervoor dat het het juiste is, anders kun je ernstig in de problemen komen. Gordon Layton, een 88-jarige man uit Bundaberg, in Queensland (VS), maakte een overboeking naar het bedrijf dat zijn huis naar zijn land moest verhuizen toen er iets misging. De oudere man maakte in feite een fout en in plaats van zijn geld naar het bedrijf te sturen maakte hij per ongeluk een overboeking van maar liefst $71.400 naar een onbekende. Alles had gemakkelijk kunnen worden opgelost, na een flinke schrik, ware het niet dat de onbekende weigerde de grote som geld terug te geven.

Gordon Layton is een 88-jarige gepensioneerde die, na een vreselijke fout te hebben gemaakt, het risico loopt al zijn spaargeld te verliezen. Bovendien was het geld dat de oudere man achteloos naar de verkeerde ontvanger stuurde, bedoeld om de kosten van het vervoer van zijn huis te dekken. Na deze tragische fout zat Gordon niet alleen zonder geld, maar ook met het transportbedrijf op zijn hielen, wachtend op betaling. De man is wanhopig omdat de onbekende aan wie hij het geld per ongeluk heeft gestuurd, absoluut niet van plan is het terug te geven.

Helaas realiseerden zowel hij als zijn dochter, Jacqui Morrison-White, na drie uur dat de betaling naar de verkeerde ontvanger was gestuurd. De betrokken banken konden niets doen om de bejaarde persoon te beschermen, aangezien de onbekende niet alleen weigerde mee te werken, maar het ontvangen geld al had opgenomen.

De onbekende ontvanger werd echter beschuldigd van diefstal en werd voor de rechtbank verantwoordelijk gehouden voor zijn daden. Het is duidelijk dat meneer Layton zich, net als zijn dochter, zorgen maakt over hoe dit verhaal gaat aflopen: als hij het geld dat hij aan het transportbedrijf verschuldigd is niet betaalt, kan hij dakloos worden.

Advertisement

Kortom een ​​echte nachtmerrie die iedereen kan overkomen en die met wat meer aandacht voorkomen had kunnen worden. Laten we hopen dat deze oudere man dit snel oplost!

Tags: AbsurdOuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt