Bij hun geboorte verwisseld, werden ze 3 jaar lang door verschillende families opgevoed: nu zijn ze beste vriendinnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Bij hun geboorte verwisseld, werden…
Verkoopster neemt ontslag in het bijzijn van iedereen door de luidspreker van de supermarkt te gebruiken: “Ik neem ontslag Vrouw geneest van kanker terwijl ze de wereld rondreist: de artsen gaven haar nog een jaar te leven

Bij hun geboorte verwisseld, werden ze 3 jaar lang door verschillende families opgevoed: nu zijn ze beste vriendinnen

24 September 2021 • Door Janine
4.177
Advertisement

Dat het leven soms de fictie kan overtreffen, is bekend; hoe vaak lezen we in de krant of op het web verhalen uit het dagelijks leven die zo ongelooflijk zijn dat ze uit een nogal fantasierijke roman of uit een spannende en absurde film lijken te komen? Dit verhaal met twee Siciliaanse meisjes als hoofdrolspeelsters zal je sprakeloos doen staan als je weet hoe ongelooflijk het is; bij hun geboorte verwisseld, leefden de twee tot de leeftijd van 3 jaar in verschillende families, tot de schokkende ontdekking...

via: The Times

Het gebeurde allemaal op 31 december 1998 in het ziekenhuis van Mazara del Vallo op Sicilië; de twee moeders Marinella en Gisella waren bevallen van twee kleine meisjes op slechts 15 minuten van elkaar; terwijl de verpleegsters zich ook voorbereidden om het nieuwe jaar te vieren en 1999 te verwelkomen, was er een verwisseling van de baby's die het leven van de twee families voor altijd markeerde. Geen van beide moeders had gemerkt dat de meisjes die aan hen waren teruggegeven niet dezelfde waren, op één detail na: beide baby’s waren aan hun ouders toevertrouwd met verschillende kleertjes.

Drie jaar later merkte Marinella iets schokkends op toen ze haar dochter Melissa van school ging halen; een meisje genaamd Caterina leek ongelooflijk veel op haar twee oudste dochters; toen ze vervolgens in haar moeder Gisella de vrouw herkende met wie ze drie jaar eerder de kraamafdeling had gedeeld, rees er een twijfel in de hoofden van de twee vrouwen: wat als ze hun dochters die 31 december 1998 hadden verwisseld?

Met een DNA-test kwam de verontrustende waarheid aan het licht: Melissa en Caterina hadden drie jaar in gezinnen gewoond waar ze niet toe behoorden; na de voor de hand liggende eerste schok hadden Gisella en Marinella een geniaal idee: om de twee meisjes te laten wennen aan het idee hun "geadopteerde” gezin te moeten verlaten voor het natuurlijke, zouden ze tijd samen doorbrengen in hetzelfde huis. Het experiment ging zo goed dat na 6 maanden niemand de ander in de steek wilde laten, alsof ze niet twee, maar één grote familie waren geworden!

De waarheid over de verwisseling werd echter pas op 8-jarige leeftijd aan Melissa en Caterina onthuld, en ze namen het zo goed op dat ze zich nu ze volwassen zijn meer als een tweeling dan als zussen voelen!

Advertisement

Mauro Caporiccio, auteur van de roman “Sorelle per sempre”, geïnspireerd door hun ongelooflijke verhaal, zei: "De meisjes groeiden op met vier ouders en acht grootouders, en het experiment werkte... Vandaag zijn ze meer tweelingen dan zussen en er is een soort onlosmakelijke liefde die de twee families bindt."

Een echt buitengewoon verhaal dat ons een zeer waardevolle les leert: we kunnen de families waarin we geboren worden niet kiezen, maar we hebben de mogelijkheid om nieuwe te creëren. Altijd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt