Op 88-jarige leeftijd blijft hij voetballen als keeper van het team: "Ik voel me nog steeds vol energie!"

Janine

14 Oktober 2021

Op 88-jarige leeftijd blijft hij voetballen als keeper van het team: "Ik voel me nog steeds vol energie!"
Advertisement

Meestal stoppen degenen die het beroep van voetballer uitoefenen na dertig jaar, maximaal veertig jaar, het veld te hebben betreed en actief in het team te hebben gespeeld; een soort vervroegd "pensioen" waar iedereen eigenlijk jaloers op is, en toch zijn er mensen die op de eerbiedwaardige leeftijd van 88 jaar deze passie niet willen opgeven en letterlijk het veld willen blijven betreden als keeper voor hun plaatselijke team. Maak kennis met Alan Camsell, een man die in Wales woont en wordt benijd en bewonderd door de hele voetbalwereld!

via BBC

Advertisement
PurelyFootball/Twitter

PurelyFootball/Twitter

Zijn naam is Alan Camsell, hij is 88 jaar oud en sinds zijn veertigste is hij gepassioneerd door het voetbalspel, een leeftijd die traditioneel de periode is waarin de beste spelers besluiten met pensioen te gaan; Alan daarentegen gaf niet op en bleef vechten voor zijn passie, eerst als spits en daarna als keeper, een rol die hij nog steeds speelt met een bril, witte haren en een lichaam dat niet meer zo atletisch is als het ooit was.

Alan speelt nog steeds als een doorgewinterde keeper voor het lokale team Penrhyn Bay Stollers FC in Llandudno, in Wales, en is absoluut niet van plan om te stoppen: "Ik begon mijn carrière in een team, maar toen werd iedereen natuurlijk ouder en stopte ermee, daarom trainde ik kinderen en kleinkinderen. Ik heb generaties voetballers geboren zien worden en opgroeien!"

Over zijn late ervaring als spits en vervolgens keeper zei Alan: "Toen ik nog maar veertig was, was ik erg snel en scoorde ik veel doelpunten. Nu ik ouder word, kom ik echter adem tekort en aangezien ik af en toe een ​​pauze moet nemen van het steeds maar rennen op het veld, besloot ik de rol van keeper te spelen. Als ik op het veld sta, voel ik mijn hart wild kloppen, alleen op deze manier voel ik me nog steeds levend en vol energie, ook al zijn mijn teamgenoten nu allemaal dertigers!”

Dankzij zijn eerbiedwaardige leeftijd van 88 jaar is Alan Camsell (op dit moment) de oudste voetballer van Groot-Brittannië, een record dat hij met grote trots bezit; en hij is nog steeds niet van plan met pensioen te gaan, ondanks dat soms de vermoeidheid, het buiten adem zijn en de leeftijd zich laten voelen.

Wij zouden tekenen voor de energie die Alan Camsell heeft!

Advertisement