Een stel viert hun 70-jarig huwelijk in het bejaardentehuis met een Cubaans feest

Janine image
door Janine

05 November 2021

Een stel viert hun 70-jarig huwelijk in het bejaardentehuis met een Cubaans feest
Advertisement

Plotseling verliefd worden of de zogenaamde liefde op het eerste gezicht, is dat gevoel dat je krijgt als je voor het eerst de blik ontmoet met de persoon van ons leven. Twee mensen voelen zich zo getroffen door een echte bliksemschicht van emoties, voelen zich tot elkaar aangetrokken, geïntrigeerd en mysterieus verwant. Carol Cohen en haar man Norman weten heel goed wat de uitdrukking "liefde op het eerste gezicht" betekent. Het bejaarde echtpaar werd namelijk beroemd op het net vanwege hun speciale 70-jarige trouwdag!

via Bronx News

Facebook/Atria West 86

Facebook/Atria West 86

Zeventig jaar na hun eerste kus kunnen Carol Cohen en haar verliefde echtgenoot Norman niet zonder elkaar. Het paar verhuisde in feite in 1951 en sindsdien hebben ze unieke momenten doorgebracht. Samen hebben ze drie kinderen grootgebracht met wie ze het geluk hadden vier geweldige kleinkinderen te krijgen en nu kunnen ze niet wachten om achterkleinkinderen te krijgen.

Dit jaar was hun jubileum echter nog specialer dan anders, want het was hun 70e jaar samen. Het personeel van het bejaardentehuis in de Upper Westside van Manhattan in New York, waar ze al enkele jaren wonen, hielp het echtpaar bij de totstandkoming van hun feest.

Advertisement
Facebook/Atria West 86

Facebook/Atria West 86

Hun verhaal begon 70 jaar geleden toen Norman een foto van Carol in het jaarboek zag. Hij zegt dat het liefde op het eerste gezicht was: "Ik werd verliefd op Carol zodra ik haar foto in het schoolboek zag. Toen ik haar voor het eerst persoonlijk ontmoette, had ik vlinders in mijn buik. De rest is geschiedenis”, vertelde Norma.

Na te zijn afgestudeerd, verliefder dan ooit, trouwden Norman en Carol in Florida, voordat ze naar Cuba gingen voor hun huwelijksreis. "Het was een prachtige reis", herinnert Carol zich. “We hadden een privéchauffeur die ons door de stad reed, zodat we veel plaatsen konden zien zonder al te moe te worden. Het was een heerlijke huwelijksreis."

In de loop der jaren hebben ze, net als elk super-verliefd stel, hun momenten van ups en downs gehad, maar Carol geeft toe dat hun geheim voor geluk heel eenvoudig is: "Iedereen vraagt ​​me wat ons geheim is en hoe we al die tijd goed met elkaar om weten te gaan. Nou… het is makkelijk: Norman laat me doen wat ik wil, zo hebben we geen problemen”, besluit de vrouw met een glimlach.

Facebook/Atria West 86

Facebook/Atria West 86

Om hun langdurige verbintenis te eren, deden de medewerkers hun best. Het personeel dacht aan hun huwelijksreis en organiseerde een feest met als thema Cuba voor Carole en Norman, compleet met Cubaanse muziek, eten, sigaren en een slagroomtaart die speciaal voor het paar was gemaakt. Ook de familie van de twee deed mee aan het feest, al was het maar via videogesprekken vanwege de COVID-gezondheidsvoorschriften.

Onnodig te zeggen dat iedereen die aanwezig was opgetogen was toen Carol en Norman hun huwelijksgeloften weer uitwisselden terwijl ze elkaars hand zachtjes vasthielden. „Ik hou heel veel van Carol”, geeft Norman toe, „zij is niet alleen mijn vrouw, ze is mijn wereld. We hebben een geweldige familie en dat is alles wat we ons hadden kunnen wensen."

Facebook/Atria West 86

Facebook/Atria West 86

"We hebben mooie en gelukkige tijden doorgemaakt, maar ook extreem moeilijke tijden samen. Onze liefde en de vreugde van ons gezin hebben ons echter in staat gesteld om ze te overwinnen", besloot Carol.

Facebook/Atria West 86

Facebook/Atria West 86

Kortom, het is echt ontroerend om te zien hoe deze twee geliefden zo lang bij elkaar zijn gebleven en moeilijke tijden hand in hand overwinnen.

Advertisement
Facebook/Atria West 86

Facebook/Atria West 86

Gefeliciteerd en een gelukkig 70-jarig jubileum Carol en Norman!

Advertisement