Haar vriend doet alsof hij geen huishoudelijk werk meer kan doen en ze neemt wraak door haar schoonmaaknormen te verlagen

Janine image
door Janine

15 November 2021

Haar vriend doet alsof hij geen huishoudelijk werk meer kan doen en ze neemt wraak door haar schoonmaaknormen te verlagen
Advertisement

Niemand houdt van huishoudelijk werk, en vaak kan het voortdurend uitstellen van deze taken of proberen ze koste wat kost te vermijden, de basis van een relatie ondermijnen. Sterker nog, zelfs de meest hechte stellen hebben soms ruzie over het gebrek aan verantwoordelijkheden voor het huishouden: als twee mensen gelukkig samenleven, is het aan hen allebei om de keuken, badkamer en kamers schoon te maken, vind je ook niet?

Een vrouw op Reddit deelde haar frustratie over het feit dat haar vriend constant huishoudelijk werk vermeed en zich verschuilde achter het excuus "ik ben niet goed in schoonmaken". Toch benadrukte de vrouw, dat toen hij alleen woonde, hij schoonmaakte. Dit is wat de vrouw bedacht om wraak te nemen.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het meisje dat zich tot de gebruikers op Reddit wendde, had ruimschoots begrepen dat haar vriend gewoon deed alsof hij niet wist hoe hij het huis moest schoonmaken, gewoon om het simpele feit dat... hij het niet wilde doen! Als reactie daarop begon de vriend het meisje echter de schuld te geven van "te hoge normen voor hygiëne". De vriend was zo koppig in deze houding dat toen de vrouw hem bijvoorbeeld vroeg om de afwas te doen, hij het slecht deed. "Maar zo dom ben ik niet", merkte het meisje op, dat heel goed wist dat de man vroeger altijd schoonmaakte en dat hij zeker niet "vergeten kon zijn hoe het moest". De man stond er op om zichzelf te rechtvaardigen en om zijn vriendin te laten geloven dat hij deze huishoudelijke taken eigenlijk gewoon niet goed wist te doen; op een dag bracht het meisje daarom haar strategie in praktijk.

Op een avond droeg het meisje haar favoriete zwarte jurk, die haar vriend echter onherstelbaar had verpest met bleekmiddel, om te laten zien dat hij de was niet goed wist te doen. Het meisje droeg de jurk, ook al was hij verpest, waardoor hij reageerde: "Daar ga je toch niet mee de deur uit?”. "Waarom niet? Ik hou van deze jurk en deze vlekken maken hem bijna nog mooier," antwoordde de jonge vrouw met ongewone kalmte. Het was duidelijk dat de jurk volledig verpest was en volgens haar vriend haar niet mooi stond.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Een andere episode van dit type ging over de vaatwasser: de twee waren aan het eten en op tafel stonden borden uit de schone vaatwasser die echter helemaal niet schoon waren. Haar vriend had met opzet een paar kommen en glazen verkeerd neergezet die niet goed waren gewassen, maar het meisje negeerde het, alsof het geen probleem voor haar was. Ze begon hem het eten te serveren in die vuile kommen, terwijl hij er vol afschuw op wees dat ze vies waren: “Hoe kan het dat ze vies zijn als ik ze net uit de schone vaatwasser heb gehaald?”.

De vrouw vertelde vervolgens over de laatste episode waardoor haar vriend uiteindelijk van houding veranderde: "Ik had een gerecht gekookt dat hij mee naar kantoor moest nemen voor zijn bedrijfsfeest, ik zei hem dat het 30 minuten moest afkoelen en dat hij het dan in de koelkast moest zetten”, legde de vrouw uit, eraan toevoegend dat ze die avond afgesproken had met een paar vriendinnen,"vergeet niet om het na 30 minuten in de koelkast te zetten ". Haar vriend was het uiteraard vergeten. De volgende ochtend, toen hij het merkte, antwoordde het meisje rustig: "Maak je geen zorgen, deze dingen gebeuren, je bent het vergeten. Je kunt het best eten, ik heb er niet zoveel vlees in gedaan". De geschokte man deed haar beseffen dat je geen gerecht kunt serveren met vlees dat de hele nacht uit de koelkast heeft gestaan, ook al zit er "weinig vlees" in.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Na deze episodes begon de man huishoudelijke klusjes te doen, niet alleen om ze te doen, maar ook om te voorkomen dat het hem schade toebracht of het verkeerd te doen. Kortom, de man hield op lui te zijn toen hij merkte dat zijn vriendin haar schoonmaaknormen had verlaagd, zozeer zelfs dat de vuile vaat en bevlekte kleding voor haar niet erg waren, en hij merkte dat veel van deze dingen ook op hem effect hadden. Het was duidelijk dat het slechts een strategie van haar was om haar vriend weer in het gareel te krijgen en ondanks alles gaf de vrouw toe dat ze zich schuldig voelde omdat ze tegen hem had “gelogen”. Het spreekt voor zich dat de meeste Reddit-gebruikers een lans hebben gebroken ten gunste van de vrouw.

Wat vind jij?

Advertisement