Moeder leert haar dochter autonoom en onafhankelijk te zijn door haar te "betalen" om het huishouden te doen - BekijkDezeVideo.nl
x
Moeder leert haar dochter autonoom en…
Vrouw verlaat de tafel in een bar in een erbarmelijke staat, de eigenaren nemen wraak door de foto's online te plaatsen Stel woont samen onder hetzelfde dak met hun respectievelijke kinderen, maar in twee aparte “mini-appartementen

Moeder leert haar dochter autonoom en onafhankelijk te zijn door haar te "betalen" om het huishouden te doen

04 December 2021 • Door Janine
2.083
Advertisement

Moeten kinderen wel of niet deelnemen aan huishoudelijke taken? Er zijn tegenstrijdige meningen onder pedagogen: voorstanders beweren dat ook deze activiteiten de opvoeding van de kleintjes versterken. Degenen die ertegen zijn, denken dat de enige taak van de kleintjes is om te spelen. Een Engelse moeder postte haar ervaring op sociale media. Haar oplossing was om het werk van haar negenjarige dochter met zakgeld te betalen. Een keuze die nogal wat ophef op het net heeft veroorzaakt...

via: Mirror UK

Er zijn mensen die zeggen dat kinderen niets zouden moeten doen en mensen die beweren dat er op elke leeftijd verschillende taken zijn die ook door de kleintjes kunnen worden uitgevoerd. Moeders zijn over het algemeen voorstander van de tweede theorie: kinderen laten helpen met het huishouden alsof het een spel is. In zekere zin een manier om een ​​kleine mate van autonomie te erkennen. Naast het stimuleren van kinderen en het tot een educatief spel te maken, is het huishoudelijk werk voor moeders met hun kinderen een moment om enkele van de belangrijkste waarden over te brengen, zoals respect voor het huis en het belang van orde.

Volgens de moeders is het nuttig om kinderen te leren voor het huishouden te zorgen om hen zeer belangrijke vaardigheden bij te brengen voor hun toekomstige zelfstandigheid.

De 31-jarige Jourdain Goodwill is moeder van twee meisjes: de jongste is slechts één jaar oud en de oudste dochter - Darcey - is 9 jaar oud. De vrouw vertelde dat ze haar oudste dochter vaak bij het huishouden betrekt. Ondanks haar jonge leeftijd wordt Darcey beloond met een wekelijkse toelage van £4,50 om haar vuile was op te ruimen en haar slaapkamer schoon te maken.

Op deze manier wil de moeder haar dochter verantwoordelijk maken voor het beheer van haar kamer en haar bescheiden financiën. Ja, want door te helpen met het huishouden heeft Darcey meer dan £200 verdiend op de virtuele rekening GoHenry: een betaalpas speciaal bedacht voor kinderen en hun zakgeld. Nu heeft het meisje genoeg geld om zich een plasmatelevisie voor haar slaapkamer te kunnen veroorloven, en is ze enthousiast om opnieuw met haar moeder te kunnen werken.

Kortom, een interessant idee om kinderen vanuit verschillende perspectieven te stimuleren door ze te laten wennen zelfstandig te zijn. In feite werd het initiatief van deze moeder niet negatief ontvangen door psychologen.

Je moet het natuurlijk niet overdrijven, maar je kinderen verantwoordelijk maken is misschien wel een van de belangrijkste taken voor ouders!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt