“Wie heeft er een oma nodig voor Kerstmis?": oudere vrouw schrijft een online advertentie om niet alleen te zijn tijdens de feestdagen

Janine image
door Janine

23 December 2021

“Wie heeft er een oma nodig voor Kerstmis?": oudere vrouw schrijft een online advertentie om niet alleen te zijn tijdens de feestdagen
Advertisement

Feestdagen en Kerstmis in het bijzonder zijn prachtige tijden voor degenen die het geluk hebben om ze met het gezin door te brengen, maar ze zijn ook een open wond voor degenen die zich daarentegen elke dag alleen bevinden. Degenen die niemand hebben en het hele jaar alleen wonen, voelen zich nog eenzamer tijdens de kerstvieringen, die traditioneel in het gezin plaatsvinden. Dit is de reden waarom Carrie, een vrouw van in de vijftig, een online advertentie plaatste waarin ze zichzelf aanbood als “oma voor Kerstmis". De vrouw, die niemand had om deze feestdagen mee door te brengen en graag tijd in gezelschap doorbracht, bood zichzelf aan als oma om de eenzaamheid tegen te gaan. Ondanks het ontvangen van enkele onaangename eerste opmerkingen, waardoor ze haar eigen advertentie moest verwijderen, slaagde een goedhartige jongen erin haar op te sporen en haar zijn vriendschap aan te bieden.

via Facebook / Carson Daniel Carlock

Someone please let her be your grandma for Christmas 😭😞💔 *Update* the post was deleted because everyone was sending...

Pubblicato da Carson Daniel Carlock su Mercoledì 11 dicembre 2019

Carrie's aankondiging luidde als volgt: "Heeft iemand een oma nodig voor Kerstmis? Ik heb niemand en ik wil echt graag deel uitmaken van een gezin. Ik kan koken en ik kan dus het avondeten klaarmaken. Ik zal ook eten en cadeaus voor de kinderen meenemen! IK HEB NIEMAND EN DAT DOET ME ZO’N PIJN. Laat me deel uitmaken van je familie.” Hoe kun je zo'n aankondiging negeren of, erger nog, met haat en wantrouwen reageren op het oprechte verzoek van een vrouw van middelbare leeftijd? Blijkbaar waren de eerste ontvangen berichten voor de vrouw nogal onaangenaam: er waren mensen die haar ervan beschuldigden een vals persoon te zijn, die niets anders wilde dan profiteren van een kwetsbaar gezin. Al deze gemene woorden droegen alleen maar bij om de pijn van de arme vrouw te versterken: "Bedankt voor de extra dosis pijn", antwoordde ze zelf in een commentaar.

Gelukkig was er echter ook iemand die goede bedoelingen had en die na het verwijderen van de advertentie in contact probeerde te komen met de vrouw. De eenentwintigjarige Carson Carlock had in feite een foto gemaakt van die ontroerende aankondiging en was vastbesloten om Carrie te vinden, en heeft dit vervolgens op Facebook geplaatst: "Alsjeblieft, laat iemand van haar jouw grootmoeder voor Kerstmis zijn!”. Uiteindelijk vonden de twee elkaar en ontmoetten ze elkaar zelfs in hun woonplaats Tulsa (VS).

 

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Carson was vooral onder de indruk van Carrie's boodschap, deels omdat hij zelf het jaar daarvoor zijn moeder aan kanker had verloren, deels omdat niemand Kerstmis alleen zou moeten doorbrengen. Op dat moment vocht Carrie ook tegen kanker en haar gezinssituatie was niet best: haar dochter sprak niet meer met haar, zelfs niet met Kerstmis, en stond haar niet toe haar kleindochter te zien. Daarom vond Carrie de kerstperiode dubbel zo pijnlijk. Toen ze Carson voor het eerst ontmoette, was Carrie achterdochtig omdat ze bang was voor nog een teleurstelling, vooral na al die eerste berichten die ze had ontvangen, maar toen de twee elkaar zagen, barstten ze in tranen uit en omhelsden ze elkaar. Nadat Carson de aankondiging en het verhaal op Facebook had gedeeld, ontving Carrie veel verzoeken en opmerkingen waarbij veel mensen aanboden haar te helpen.

Met haar verhaal hoopt Carrie wat vriendelijkheid over te kunnen brengen: "Ik zou nooit willen dat iemand zich zo voelt met Kerstmis. De meesten van ons willen gewoon een beetje liefde en bij een familie horen.”

 

Advertisement