Ze bevalt van een tweeling zes jaar na de geboorte van een andere tweeling

Janine image
door Janine

16 December 2021

Ze bevalt van een tweeling zes jaar na de geboorte van een andere tweeling
Advertisement

Zeldzame gevallen komen zelden voor vanwege hun aard, maar wanneer ze zich voordoen, veroorzaken ze een sensatie over de hele wereld. Hoe groot is de kans dat je twee keer een tweeling krijgt? Ongetwijfeld heel klein! Toch had een stel uit Louisiana (VS) deze geweldige ervaring. Toen Erin naar de echo keek, kon ze haar ogen niet geloven: ze droeg wederom een tweeling! Instinctief stuurde ze de echo naar haar man, Jake, die haar verward vroeg waarom ze hem een ​​oude echo van haar twee kinderen stuurde: "Nee, dit is de tweede ronde", antwoordde Erin, erop wijzend dat het gezin binnenkort verder zou uitbreiden. Het was een grote schok voor hen, maar nu zijn ze een prachtig gezin van zes.

via Facebook / Woman's Hospital

Advertisement

Seeing double? The Credo family brought home their second set of identical twins today -- something that only happens...

Pubblicato da Woman's Hospital su Martedì 20 ottobre 2020

Het verhaal van Erin en Jake is nogal bijzonder, aangezien het paar vanaf het begin moeite had om zwanger te worden. Met "een beetje hulp" kon Erin zwanger worden en met grote vreugde bevallen van een tweeling. Zes jaar na deze gebeurtenis keek het paar elkaar in de ogen en besloot het gezin uit te breiden, in een poging om nog een kind te verwekken. Uiteraard hing er veel onzekerheid in de lucht, vooral omdat niemand het trauma dat toen gelukkig tot de eerste zwangerschap leidde, weer wilde meemaken. In ieder geval werd Erin voor de tweede keer zwanger en tot ieders verbazing was ze ook deze keer zwanger van een tweeling.

Zoals de arts van Erin uitlegde, is de kans dat zoiets gebeurt 1 op 111.111 zwangerschappen: "Om de zaken in perspectief te plaatsen, kun je bedenken dat we elk jaar ongeveer 8.000 baby's in het Woman’s Hospital ter wereld brengen, dus dat zien we maar eens elke 15 jaar".

Advertisement

Tijdens de zwangerschap waren er moeilijke momenten, zoals toen het hele gezin ziek werd door Covid-19, maar het kwam gelukkig helemaal goed. De symptomen van Jake en Erin en de kinderen waren ademhalingsproblemen, maar nog steeds mild in vergelijking met andere, veel ernstigere gevallen. Ze zijn nu een grote familie en kunnen niet gelukkiger zijn dan dat (hoewel het paar hoopt een winnend lot te kopen!).

Advertisement