Ze renoveren het huis van een 102-jarige oma net op tijd voor haar verjaardag

Janine image
door Janine

25 December 2021

Ze renoveren het huis van een 102-jarige oma net op tijd voor haar verjaardag
Advertisement

Je huis verliezen is een echte tragedie, vooral als je het grootste deel van je leven daar hebt doorgebracht. Voor een bejaarde, die een groot deel van zijn tijd in hetzelfde huis heeft gewoond, kan het moeilijk zijn om zijn gewoonten te veranderen en afscheid te nemen van alle herinneringen aan die plek. Lilian Howitt, een 102-jarige vrouw, dreigde door een brand haar huis, waarin ze 50 jaar had gewoond, voor altijd kwijt te raken. De gebeurtenis zou zijn veroorzaakt door het vallen van een lamp die geleidelijk haar hele appartement in brand zette. De vrouw is door een buurvrouw gered en werd direct naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf hier dreigde Lilian nooit meer weg te gaan, omdat ze geen permanent huis had om in te verblijven en de Covid-19-pandemie alles nog erger maakte. Gelukkig hebben veel mensen, zelfs onbekenden, het op zich genomen om het huis van de vrouw op te knappen en het haar net op tijd voor haar verjaardag af te leveren.

via BBC

Advertisement
Facebook / Stephanie Davies

Facebook / Stephanie Davies

De arme Lilian, 102 jaar oud, dacht dat ze nooit meer terug naar haar huis zou keren. De brand had haar gemoedsrust weggenomen en nu, vanuit een ziekenhuisbed, dacht ze dat ze voor altijd vergeten was. De pandemie van Covid-19 maakte de zaken nog erger voor de arme oma, die zich erg eenzaam voelde in het ziekenhuis omdat ze geen bezoek kon krijgen: "Ik dacht dat ik nooit naar huis terug zou keren", zei Lilian, maar haar gemeenschap deed haar van gedachten veranderen. Stephanie Davies, de kleindochter van Lilian, kon het niet verdragen dat haar grootmoeder op haar leeftijd in die toestand verkeerde en vroeg iedereen op Facebook om hulp.

Voordat ze het zelfs maar besefte, begonnen tientallen mensen spullen te doneren en hun werkzaamheden aan te bieden om Lilian's huis te renoveren. De uitdaging was om het huis nog voor Lilian 103 jaar werd, te kunnen verbouwen: een prachtig verjaardagscadeau!

Advertisement
Facebook / Stephanie Davies

Facebook / Stephanie Davies

Plots begonnen volslagen onbekenden Lilian tapijten, jaloezieën, arbeid en nog veel meer aan te bieden! De kleindochter van de vrouw stroopte haar mouwen op en begon met de hulp van iedereen aan de moeizame renovatie. Uiteindelijk werd het gehoopte resultaat bereikt en zelfs een van Lilian's buren, Helen Harden, merkte op: "Zo had het huis echt moeten zijn, nu kan Lilian er hopelijk weer gaan wonen."

Lilian was verheugd weer thuis te zijn en bedankte iedereen uit de grond van haar hart. 103 jaar worden is niet niks, maar het is Lilian uiteindelijk gelukt om de kaarsjes uit te blazen in haar eigen huis.

Facebook / Stephanie Davies

Facebook / Stephanie Davies

Gelukkig was Lilian niet alleen: vrienden, familieleden en zelfs volslagen onbekenden hebben hard gewerkt om haar te helpen en zijn als een echte familie aan haar zijde gebleven. Een echt geluk!

Advertisement