In deze familie zijn alle 6 broers en zussen albino’s: een ongekend record - BekijkDezeVideo.nl
x
In deze familie zijn alle 6 broers en…
Dakloze familie weet niet waar ze moeten wonen: een liefdadigheidsinstelling geeft ze een huis Engels stel viert 81ste trouwdag: hij is 102 jaar en zij 100 jaar

In deze familie zijn alle 6 broers en zussen albino’s: een ongekend record

20 Januari 2022 • Door Janine
2.623
Advertisement

Niet iedereen kan zichzelf met een zeker gemak definiëren als "normaal" in de huidige samenleving, waar steeds meer mensen bereid zijn te oordelen en met de vinger te wijzen naar "het andere". De familie van Naseem Akhtar weet wat het betekent om gediscrimineerd te worden vanwege je uiterlijk en oordelende ogen op je te hebben. Tegenwoordig heeft deze familie hun diversiteit tot hun kracht gemaakt en zijn ze zelfs in het Guinness Book of Records gekomen. De reden? Naseem heeft 5 broers en zussen, die allemaal aan albinisme lijden. Albinisme is een vrij zeldzame genetische aandoening, voor zover bekend in de wereld, en daarom lijkt de familie uit Coventry (VK) alle records te hebben gebroken.

Albinisme houdt een vermindering of aangeboren afwezigheid van melanine in de huid, het haar en de ogen in; slechts 1 op de 17.000 mensen wordt getroffen door albinisme, wat aantoont hoe zeldzaam deze genetische aandoening is. Hoe waarschijnlijk was het dat 6 broers en zussen werden geboren in een enkele familie die deze erfelijke aandoening deelde? De ouders zijn natuurlijk ook albino's.

Naseem, Ghulam, Haider, Muqadas, Musarat en Mohammed zijn broers en zussen van Pakistaanse afkomst die in Coventry, in Engeland, wonen. Hun familie zou al vrij uniek zijn, ware het niet dat er in hun familie in totaal maar liefst 15 leden zijn die albinisme hebben. Werkelijk meer uniek dan zeldzaam!

De familie Akhtar kwam in het Guinness Book of World Records, nadat de moeder het voorstel had gestuurd, juist vanwege hun uniciteit: "We zijn een unieke familie” merkte de vrouw op, "Ik vind het belangrijk om op deze manier deel uit te maken van de geschiedenis. Ik heb altijd geloofd dat er iets goeds zou gebeuren. Het is belangrijk om je dromen waar te maken, trots op jezelf te zijn en van jezelf te houden om wie je bent."

De moeder van deze broers en zussen herhaalde hoe belangrijk het is om mensen bewust te maken van diversiteit, ondanks het feit dat er tegenwoordig steeds meer middelen zijn om je te informeren: "We zijn allemaal fantastisch, ongeacht of we een beperking hebben. We leefden in constante angst, mensen zullen altijd iets te zeggen en te bekritiseren hebben, maar je moet niet naar ze luisteren." Dit is de belangrijkste boodschap van een familie die in de loop van de tijd van alles heeft meegemaakt. We moeten leren tolerant te zijn naar anderen toe!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt