Boos op zijn zwangere vrouw: “Je laat mij al het huishouden doen terwijl jij altijd in bed ligt”

Janine image
door Janine

01 Februari 2022

Boos op zijn zwangere vrouw: “Je laat mij al het huishouden doen terwijl jij altijd in bed ligt”
Advertisement

Wanneer een vrouw zwanger wordt, weet ze dat ze een van de meest delicate momenten van haar leven zal meemaken, namelijk de negen maanden van de zwangerschap die voorafgaan aan de geboorte van de langverwachte baby. Een periode van grote voorzichtigheid dat de zwangere vrouw moet leven met aandacht, zorg en liefde voor zichzelf, haar organisme dat tijdelijk verandert, en het leven dat in haar baarmoeder groeit. Om deze reden raden veel deskundigen zwangere vrouwen op een bepaald moment in de zwangerschap aan om fysiek te rusten en geen grote inspanningen te leveren.

via AITA Reddit

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Een meer dan rechtvaardig en heilig advies is om zoveel mogelijk te rusten, toch zijn er zwangere vrouwen die er misschien een beetje misbruik van maken en hun partner het grootste deel van het huishouden laten doen, zo niet in sommige gevallen alles, terwijl ze op bed wegdommelen of comfortabel op de bank liggen met een boek of voor de tv. Zoals gebeurde met deze gebruiker die op Reddit vertelde hoe gefrustreerd hij zich voelt dat zijn vrouw zwanger is en altijd uitrust, terwijl hij de enige is die zorgt voor kleine en grote huishoudelijke taken, zoals de schoonmaak.

Na enige tijd waarin de man, om te bewijzen dat hij een uitstekende zorgzame echtgenoot was, deze zaken op zich nam, begon hij zich door dit alles uitgeput te voelen en vroeg hij zijn vrouw of zij hem tenminste me de kleine dingen een handje kon helpen, maar ze was beledigd: "Mijn vrouw is 24 weken zwanger en tot nu toe is het een vrij gemakkelijke zwangerschap geweest. Ik heb mijn best gedaan om een ​​goede echtgenoot te zijn. Ik werk fulltime, ik begon al het huishouden te doen. (koken/schoonmaken/verzorging van de huisdieren) en natuurlijk doe ik mijn best om aan haar verlangens te voldoen. Nu brengt ze het grootste deel van haar dag door met ontspannen en zegt dat ”ze zich nog nooit zo goed heeft gevoeld." Om eerlijk te zijn, begin ik me een beetje uitgeput te voelen. Ik hou van mijn vrouw en wil dat ze zich op haar gemak voelt tijdens de zwangerschap, maar fulltime werken en 100% voor het huishouden zorgen is erg vermoeiend. Ik had onlangs twee gesprekken met haar met de vraag of ze de teken wilde verdelen (ik 80%, zij 20%), maar beide keren was ze beledigd. Ze zegt dat het haar gestrest zou maken en mogelijk de baby zou schaden, wat me duidelijk bang maakte.

Voor de arme man moest het ergste echter nog komen: "Gisterochtend vroeg maakte mijn vrouw me wakker en vroeg of ik naar de winkel wilde gaan om een ​​snack voor haar te kopen. Ik heb veel nachtritten gemaakt, maar deze week was zo stressvol voor mij op het werk. Ik zei haar dat het me speet, maar dat ik echt moest rusten, ik was uitgeput."

Advertisement
Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

"Het was duidelijk dat ze dit antwoord niet leuk vond. Het gesprek duurde een half uur. Toen begon ze te huilen en vertelde me dat ik een ontoereikende echtgenoot was, ze zei zelfs dat ze "bang is om mij als vader te zien als ik zo egoïstisch ben”.

Ik werd boos. Ik vertelde haar dat ik de afgelopen 6 maanden 100% van de verantwoordelijkheden op me heb genomen. Ze zat elke dag met haar mobiele telefoon en hoefde geen vinger uit te steken. Dit alles irriteerde haar duidelijk, maakte haar meer aan het huilen en ze gooide me uit bed. Dit veroorzaakte een enorme kloof tussen ons en ze heeft me nu buitengesloten uit de slaapkamer. Nu vinden zelfs mijn schoonouders me een vreselijk persoon. Wat moet ik doen?"

Een Hamletische twijfel van deze gestresste echtgenoot, die echter over het algemeen de consensus en solidariteit van veel van de Reddit-gebruikers heeft verzameld. En jij, aan welke kant sta jij in dit verhaal?

Advertisement