Schoonmoeder hangt foto's van ex van haar zoon aan de muur: schoondochter is woedend en stuurt haar het huis uit

Janine image
door Janine

09 Februari 2022

Schoonmoeder hangt foto's van ex van haar zoon aan de muur: schoondochter is woedend en stuurt haar het huis uit
Advertisement

Voor elk perfect huwelijk is er altijd een gebouwd op een zwak fundament, en deze wankele fundamenten worden zeker ondersteund door ongezonde relaties met sommige leden van de uitgebreide familie, aan de kant van hem, of van haar. Het spreekt voor zich dat een van de moeilijkste relaties die tussen een schoondochter en een schoonmoeder is; deze laatste zal altijd de meest opdringerige en ongelegen zijn, de eerste in plaats daarvan degene die maar al te vaak in discussie zal moeten gaan om niet "gek te worden" door de fixaties van de laatste. Ken jij relaties tussen schoondochters en schoonmoeders die gezond en evenwichtig zijn?

via AITA/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal dat we je vandaag willen vertellen, anoniem gepubliceerd door een vrouw op Reddit, is zeker geen uitzondering, het versterkt zelfs nog meer het algemene vooroordeel dat een schoondochter nooit zal kunnen opschieten met de moeder van haar man. Volgens wat de hoofdpersoon van dit verhaal vertelde, lijkt het erop dat de schoonmoeder bijzonder respectloos tegen haar was toen ze ontdekte dat ze in haar huis een foto van de ex van haar man aan de muur had gehangen.

Dit is wat ze op internet vertelde, in een poging erachter te komen of zij de "slechte" in dit hele verhaal was: "Mijn man en ik hebben net ons eerste huis samen gekocht, we zijn er dol op en we kunnen niet wachten om het samen in te richten. Helaas reist mijn man veel voor zijn werk en de nieuwe meubels waren al gearriveerd, maar ik kon niet alles alleen doen. Mijn schoonmoeder bood aan om te helpen en ik accepteerde.

Gisteren kwam ik om 20.00 uur thuis van mijn werk en ik was geschokt toen ik zag dat een van de muren vol was met ingelijste foto's die ze had opgehangen, dat was niet het grootste probleem, want deze foto's waren van zijn jeugd, afstuderen, verjaardagen, maar toen zag ik de grootste foto van allemaal waar mijn man op stond met zijn ex op hun trouwdag (NB: ze "aanbidt" de ex van mijn man, heeft het vaak over haar en de jaren die ze met haar heeft doorgebracht, betrekt haar bij evenementen en vakanties die ook problemen tussen ons veroorzaakte), dus ik haalde uit naar haar en vroeg waarom ze die foto in hemelsnaam aan de muur had gehangen en hoe ze kon denken dat het gepast was om te doen.

Ik zei tegen haar dat ze het weg moest halen, maar ze verdedigde zichzelf door te zeggen: "Het maakt deel uit van Dereks leven en dat kun je niet uitwissen", toen vertelde ze hoe lang ze aan die muur had gewerkt en dat ik dankbaar moest zijn. Ik verloor mijn geduld en maakte haar van streek, ze begon ruzie met mij te maken, ze probeerde te zeggen dat niet alleen de ex op die foto stond, maar ook mijn man, maar ik zei haar dat ik het zou weggooien als ze niet weg zou gaan, toen ging ze weg, maar ze begon me te sms'en dat ze me jaloers en bazig vond."

Advertisement
Max Pixel/Not The Actual Photo

Max Pixel/Not The Actual Photo

Alsof dat nog niet genoeg was, eindigde het verhaal daar niet: "Ze belde mijn man en stuurde hem een ​​screenshot van de “verboden thuis te komen” Hij belde me en we hebben gepraat, hij zei dat zijn moeder zich beter had moeten gedragen, maar dat haar wegsturen een overdreven reactie was. Hij probeerde me haar te laten bellen en het verbod op te heffen, maar ik weigerde, hij klaagde over hoe oneerlijk ik was om zo'n beslissing te nemen terwijl het ons huis is en niet alleen het mijne. Het gesprek ging nergens meer over en nu wacht ik tot hij thuiskomt om erover te praten. Mijn schoonouders zijn nu boos op me en zeggen dat mijn reactie overdreven was en dringen er bij me op aan mijn schoonmoeder terug in huis te laten en deze hele kwestie achter me te laten. Wat vinden jullie dat ik moet doen?'

De meeste Reddit-gebruikers kozen duidelijk de kant van de beledigde schoondochter, maar het is zeker geen situatie waarin het gemakkelijk is om te zeggen wat goed en wat slecht is, wie slecht is en wie niet: wat denk jij?

Advertisement