Moeder biedt haar 12-jarige zoon 1800 dollar voor het niet gebruiken van sociale netwerken tot hij 18 jaar is

Janine image
door Janine

27 Februari 2022

Moeder biedt haar 12-jarige zoon 1800 dollar voor het niet gebruiken van sociale netwerken tot hij 18 jaar is
Advertisement

Jongeren van tegenwoordig communiceren dagelijks via sociale media: het telefoneren is bijna verdwenen en heeft plaats gemaakt voor instant messaging en spraakberichten. Het is moeilijk om je kinderen te isoleren van deze nieuwe manieren van communiceren in een poging hen te beschermen - we weten in feite dat ongecontroleerd gebruik van sociale media absoluut schadelijk kan zijn voor een tiener. Toch slaagde een moeder uit Minnesota (VS) in de moeilijke taak dankzij een "uitdaging": ze bood haar 12-jarige zoon 1.800 dollar aan om tot zijn 18e weg te blijven van sociale netwerken. Destijds stemde haar zoon er meteen mee in om aan deze uitdaging mee te doen en nu is het tijd om de welverdiende beloning te innen. Niet dat $1.800 veel geld is gezien de zes jaar van inspanningen, maar de jongen was blij dat hij het had gedaan.

via Facebook / Lorna Goldstrand Klefsaas

Advertisement

A fun birthday week!!! Happy 18th, Sivert!! 🎉🎂❤️

Pubblicato da Lorna Goldstrand Klefsaas su Domenica 20 febbraio 2022

Op 12-jarige leeftijd had hij niet veel geld en $1.800 voor het niet gebruiken van zijn mobiele telefoon en sociale netwerken leek hem een ​​redelijk compromis om zichzelf een tijdje uit te sluiten van de virtuele wereld waarin al zijn vrienden waren ondergedompeld. Nu de jongen 18 is geworden, realiseert hij zich natuurlijk volledig dat $300 per jaar niet zo veel was om zo'n uitdaging aan te gaan. Maar dat maakt niet uit, want Sivert, zo heet de jongen, slaagde erin de ongebruikelijke uitdaging met grote ernst te voltooien. En dat is geen te onderschatten mijlpaal voor een tiener!

Advertisement

Six years ago I offered Sivert $1800 to stay off social media until he was 18. Even though $1800 is a lot more to a 12...

Pubblicato da Lorna Goldstrand Klefsaas su Venerdì 18 febbraio 2022

Stel je voor dat je tegen je tienerzoon of kleinzoon zegt: "Oké, vanaf vandaag geen Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat of Twitter meer." Zouden ze zich ooit lenen voor zo'n uitdaging? Voor Sivert was dat niet zo moeilijk, juist omdat hij nooit echt gebruik maakte van sociale netwerken en er dus ook nooit door gefascineerd was. Andere koek was het echter voor zijn oudere zus, die letterlijk door Snapchat werd opgezogen. De ouders wisten dat ze moesten ingrijpen: "Ze was zo geobsedeerd door het actief houden van haar Snapchat-video's dat het haar humeur beïnvloedde", zei moeder Lorna. "Ik bedoel, we moesten iets doen. Ze was echt heel erg overstuur, maar na slechts drie weken bedankte ze ons en zei dat ze zo blij was dat ze haar telefoon niet meer had", besloot ze.

Het is logisch dat de ouders niet wilden dat ook hun jongste kind in deze dynamiek "gevangen" zou raken en dit is misschien de reden waarom de uitdaging van $1.800 is begonnen.

Nu hij 18 is geworden, wordt hij natuurlijk beloond met het beloofde geld en een gloednieuwe telefoon, waarop hij snel Instagram heeft gedownload: "Het is hilarisch", gaf de tiener toe, "ik voel me alsof ik 80 ben. Het lukt me niet om sociale media te begrijpen. Het is een beetje gênant”, zei hij geamuseerd.

Wat vind je van de tactiek van deze moeder om haar zoon stress te besparen terwijl hij op het lyceum zat? Deel je deze manier om te voorkomen dat tieners het risico lopen "bedwelmd te raken" van sociale netwerken? Vertel ons jouw mening!

Advertisement