Jongste zoon is boos op zijn ouders: “Jullie kochten een auto voor mijn broer toen hij 18 was, en voor mij niet” - BekijkDezeVideo.nl
x
Jongste zoon is boos op zijn ouders:…
Passagiers zingen een lied voor een kind dat tijdens een vlucht van 6 uur bleef huilen Hij parkeert zijn auto op een privé-oprit en blokkeert vier dagen lang de doorgang

Jongste zoon is boos op zijn ouders: “Jullie kochten een auto voor mijn broer toen hij 18 was, en voor mij niet”

25 Maart 2022 • Door Janine
140.516
Advertisement

Als je ouders bent van twee of meer kinderen, kan het gebeuren dat je de een of de ander voortrekt, waardoor een gedrag ontstaat dat binnen het gezin voor heel wat wrijvingen kan zorgen. In de regel weet elke vader en moeder dat er geen voorkeuren moeten zijn tussen het oudste kind, simpelweg omdat het de eerstgeborene is, en een jonger kind, toch zijn er veel ouders die niets anders doen dan schaamteloos hun voorkeur uiten die de vertrouwensrelatie tussen hen en hun kinderen echt kunnen beïnvloeden, precies zoals gebeurde met deze jongen die zijn onaangename ervaring op Reddit wilde vertellen.


Lees wat deze jongen die door zijn ouders was teleurgesteld vertelde op Reddit: "Mijn broer kreeg een auto voor zijn 18e verjaardag. Geen nieuwe auto of zo. Het was een Lexus van 20 jaar die in goede staat verkeerde, en daar schepte hij de rest van het jaar op het lyceum over op. Vergeleken met mijn broer haal ik net zulke goede cijfers als hij, in sommige gevallen zelfs beter. Ik heb hard gewerkt in de hoop op gelijke kansen zoals hij, toen werd ik een paar weken geleden 18 jaar en het enige wat ik wilde, het enige waar ik op hoopte, was een auto. Ik verwachtte niet zoiets als een nieuwe auto of een sportwagen, maar iets betrouwbaars zoals die van mijn broer. Het feest leek in niets op de achttiende verjaardag van mijn broer. Voor zijn 18e verjaardag maakte mijn moeder de taart zelf, een heerlijke chocoladetaart, voor mij kocht ze een taart in de supermarkt; voor mijn broer huurden ze een DJ, voor mij de oude boombox van mijn vader met een paar gemixte cd's. Ik heb het hele feest doorgebracht met het idee dat mijn ouders me een verrassingscadeau zouden geven. Maar dat gebeurde niet..."

De jongen zei toen dat hij aan het einde van zijn feest zijn ouders verwijten maakte in het bijzijn van alle uitgenodigde familieleden, dat ze voor zijn broer veel meer hadden uitgegeven, met een zelfgemaakte taart, een DJ en een auto als cadeau, maar niets van dit alles voor hem. Zijn ouders legden hem uit dat ze het feest van zijn broer hadden georganiseerd omdat ze vonden dat hij het meer verdiende dankzij zijn schoolresultaten, wat helemaal niet waar was. Alle uitgenodigde familieleden namen vervolgens de verdediging van de jongen op zich en beschuldigden de ouders van “voortrekkerij”.

Een paar dagen later gaven de vader en moeder van de jongen hem de sleutel van een gebruikte witte Subaru Legacy 98, met spijt dat ze zonder het te willen, zijn broer hadden voorgetrokken. De auteur van het verhaal eindigde met deze zin: "Ik weet dat een auto geen recht is, maar een voorrecht, dus ik heb het gevoel dat ik mijn ouders in wezen heb gechanteerd om mij er een te geven. Was ik volgens jou de slechte van de situatie?"

Veel van de Reddit-gebruikers die het verhaal hebben gelezen, staan aan de kant van de jongste zoon, die gewoon gelijk behandeld wilde worden door zijn ouders. Hoe zou jij in zo'n situatie hebben gereageerd?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt