"Geef me al het geld terug dat ik aan je heb uitgegeven": vader vraagt ​​schadevergoeding aan zijn volwassen dochter

Janine image
door Janine

02 April 2022

"Geef me al het geld terug dat ik aan je heb uitgegeven": vader vraagt ​​schadevergoeding aan zijn volwassen dochter
Advertisement

Wat betekent het om ouder te zijn? Dit is misschien wel een van de moeilijkste vragen om te beantwoorden. Ouders zijn betekent in de eerste plaats aanwezig zijn en klaar staan ​​om aan elke behoefte van de kinderen tegemoet te komen en hen zo te helpen om op te groeien en volwassen te worden. Uiteraard is de hulp niet alleen van emotionele, maar ook van economische aard.

Wat als dit soort beschikbaarheid van een moeder en vader niet zo duidelijk was? We vertellen je dit verhaal om je te helpen onze vraag beter te begrijpen.

via metalvito/Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Enige tijd geleden plaatste gebruiker @metalvito zijn verhaal op Reddit om advies te vragen over zijn situatie.

De man zei: “Mijn dochter Aria verliet het huis toen ze 15 was. Haar moeder en ik gingen uit elkaar en ze koos ervoor om niet meer bij mij te wonen. Ik heb nooit geprotesteerd, maar ik wilde dat ze zich goed zou blijven gedragen en ook mijn opvoedingsregels zou respecteren. Mijn ex is altijd toegeeflijker geweest dan ik en daar ben ik nooit mee akkoord gegaan. Maar Aria wel en ze heeft er altijd de voorkeur aan gegeven om bij haar te wonen. - vervolgde de man - De afgelopen jaren hebben we vaak via advocaten gesproken en werd me gevraagd om in het onderhoud van mijn dochter te voorzien. Maar sinds ze 18 jaar is, heb ik alle kosten opgeschreven en regelmatig het dossier naar mijn ex-vrouw gestuurd om haar te laten weten hoe fout ze is in haar relatie met Aria."

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het doel van deze vader is om vroeg of laat een vergoeding van zijn dochter terug te krijgen. Nog steeds het onderhoud en de helft van haar collegegeld betalen terwijl ze al een tijd meerderjarig is, lijkt hem niet juist. De schuld van het meisje aan haar ouders blijkt erg hoog en ook moeilijk af te betalen.

Na jaren van stilte probeerde ze ook opnieuw contact te maken met haar vader en weer een relatie met hem op te bouwen, maar de man wil dat niet: "Ik heb haar gezegd dat we de relatie emotioneel niet kunnen herstellen als we niet eerst het economische gedeelte regelen. Ze moet laten zien dat ze niet alleen om het geld geeft, maar ook om mij." Sandra, zijn ex-vrouw, is het helemaal niet eens met zijn gedrag en met zijn verzoek, maar hij is niet bereid op te geven, ook al heeft hij enige twijfels.

Reddit-gebruikers hebben zeer kritische reacties op de man gehad en zijn het niet met hem eens.

Wat denk jij er van? Ben je het eens met deze vader of zou je er nooit aan denken om een ​​vergoeding te vragen aan een van je kinderen?

Advertisement