Ze zijn al 91 jaar man en vrouw en ze houden nog steeds van elkaar als de eerste dag: "Ons geheim is humor"

Janine image
door Janine

12 April 2022

Ze zijn al 91 jaar man en vrouw en ze houden nog steeds van elkaar als de eerste dag: "Ons geheim is humor"
Advertisement

Tegenwoordig is het steeds zeldzamer om een ​​relatie te laten duren: relaties hebben de neiging om voortijdig te worden afgebroken en vast te lopen tegenover de eerste moeilijkheden. Een belangrijke ommekeer ten opzichte van vroeger, waarin niet aan echtscheiding werd gedacht en mensen werden geleerd om te “verduren” in plaats van op te geven. Tegenwoordig is keuzevrijheid onderhevig aan minder sociale conditionering, maar langdurige liefdesrelaties - als ze echt gelukkig zijn - blijven benijdenswaardig. Om lang bij elkaar te blijven is het ongetwijfeld nodig om compromissen te sluiten en veel geduld te hebben om de diversiteit van de ander te accepteren en te begrijpen, maar terwijl veel ouderen het tegenwoordig doen op grond van een cultureel erfgoed, blijven anderen voor elkaar kiezen met heel hun hart, elke dag.

Dit is het geval van een joods stel dat al 91 jaar getrouwd is en nog steeds heel verliefd is!

via BBC News

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Precies: het huwelijk van Zaccaria en Shama'a, oorspronkelijk uit Jemen, heeft negen decennia geduurd en het gaat nog altijd goed. De twee bevestigen dat hun liefde nog steeds erg sterk is.

In al die jaren hebben de twee talloze moeilijkheden, zoals armoede en vervolging, het hoofd moeten bieden en overwonnen. Ze behoorden tot de eerste Joden die in 1948 naar Israël verhuisden.

Hoe hebben ze elkaar ontmoet? Zaccaria en Shama'a waren allebei wees. Zoals in de eerste helft van de vorige eeuw gebruikelijk was, trouwden kinderen zonder ouders op jonge leeftijd, om zo een gezinseenheid te creëren op basis van dezelfde religieuze overtuigingen en culturele gebruiken. Zo trouwden de hoofdrolspelers van dit verhaal op 12-jarige en 10-jarige leeftijd.

"We groeiden allebei op als wees. Hij was moederloos, ik ook. We hebben geleden. Er is geen erger lijden dan wat wij hebben meegemaakt. Dat is er niet”, zei de vrouw.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De twee hadden geen huis, maar sliepen in de ezelsstal die ze zelf schoonmaakten. Toen ze erin slaagden naar Israël te verhuizen, stichtten ze hun grote gezin, bestaande uit elf kinderen die hen 64 kleinkinderen schonken.

Het geheim van hun tijdloze liefde is humor: Zaccaria en Shama'a plagen elkaar voortdurend met genegenheid.

"God heeft haar naar mij gestuurd. Ik had het geluk om haar te winnen", verklaarde de man, eraan toevoegend dat de ruzies tussen hen praktisch niet bestaan en dat het samen zijn hen beiden diep gelukkig maakt.

De twee behalen, ondanks de 91 jaar die ze samen hebben doorgebracht, niet het wereldrecord als langstlevende koppel ter wereld, dat toebehoort aan Julio Cesar Mora Tapia en Waldramina Maclovia Quinteros Reyes, respectievelijk 110 en 104 jaar oud.

Advertisement