Kind helpt zijn klasgenoot in een rolstoel: dankzij hem nam hij deel aan de estafette zoals iedereen (+ VIDEO) - BekijkDezeVideo.nl
x
Kind helpt zijn klasgenoot in een rolstoel:…
Ze gaat naar de kapper, maar ze wordt niet geknipt zoals ze wil: ze is beledigd en gaat weg zonder te betalen Ze wordt nooit uitgenodigd voor de etentjes van de familie van haar man: om wraak te nemen komt ze “als verrassing

Kind helpt zijn klasgenoot in een rolstoel: dankzij hem nam hij deel aan de estafette zoals iedereen (+ VIDEO)

11 April 2022 • Door Janine
943
Advertisement

Ben je ooit getuige geweest van een mooi gebaar van altruïsme en solidariteit? De meeste mensen denken waarschijnlijk dat het zeldzaam is. Laten we eerlijk zijn: het dagelijks leven is zo hectisch dat het niet altijd mogelijk is om alles bij te houden en iets te doen om anderen te helpen, misschien staat het niet bovenaan ieders prioriteitenlijst. Het feit blijft dat welwillende gebaren naar anderen iets zijn dat het hart verwarmt en vult met vreugde. En als het een kind is dat zo'n actie uitvoert, wordt de impact nog sterker.

Vaak zijn het de kleintjes die het goede voorbeeld geven en het belang van een helpende hand overbrengen. Het verhaal dat we je gaan vertellen is daar het bewijs van.

via: Milenio

Enige tijd geleden werd op Twitter een video gepost waarin de hoofdrolspelers twee kinderen zijn, waarschijnlijk twee klasgenoten. In de video wordt niet aangegeven waar de scène plaatsvond en ook de naam van de school is niet bekend, ondanks dat gingen de beelden binnen de kortste keren viraal. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom. We zullen het je uitleggen.

In de reeks afbeeldingen zie je een paar kinderen een estafetteloop doen in een sportschool. In het bijzonder ontvangt een van hen het stokje en voltooit zijn race. Niets bijzonders, behalve dan dat hij een mooi gebaar maakte naar een van zijn klasgenootjes die iedereen sprakeloos achterliet. Eenmaal terug bij het startpunt hervat hij de race en, in plaats van terug naar zijn plek te gaan, loopt hij een tweede ronde, om zijn klasgenoot in een rolstoel te begeleiden.

Als dit geen les is over het belang van inclusie, dan weten we het ook niet meer. Het feit is dat dit onbekende kind erg beroemd is geworden en zijn gebaar een publiek domein. De beelden tonen al zijn wilskracht bij het maken van dat mooie gebaar. Hij heeft veel kracht nodig om de rolstoel te kunnen duwen, maar hij doet het en slaagt er zelfs in om de estafetteronde van zijn vriend te voltooien.

Mooie en lieve beelden die laten zien hoeveel empathie kinderen kunnen voelen, ondanks hun jonge leeftijd. Het is daarom begrijpelijk waarom de video het hele web heeft ontroerd.

We moeten momenten als deze koesteren en, als we de kans krijgen, deze beelden in gedachten houden. Ze kunnen een duwtje in de rug zijn om goed te doen en het leven van een ander te verbeteren. En, waarom ook niet, ook dat van onszelf.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt