Dit meisje schaamt zich niet om veel lichaamshaar te hebben: "Leer jezelf te accepteren"

Janine image
door Janine

18 April 2022

Dit meisje schaamt zich niet om veel lichaamshaar te hebben: "Leer jezelf te accepteren"
Advertisement

In de wereld van vandaag is de sociale druk steeds erg groot, vooral bij jonge mensen die voortdurend worden gedreven naar bepaalde schoonheidsnormen die moeilijk te bereiken zijn of die overeenkomen met de realiteit. Voor vrouwen lijkt het dus echt onmogelijk om aan deze hoge normen te ontsnappen, zozeer zelfs dat de jonge vrouwen van tegenwoordig zeggen dat ze zich ongemakkelijk voelen als ze niet goed zijn opgemaakt of zich hebben onthaard. Maar waar zit het probleem om op natuurlijke wijze van je lichaam te houden en jezelf te kunnen waarderen zoals je bent? Helaas lijkt het steeds moeilijker te worden, juist uit angst voor oordelen van buitenaf. De jonge Ariana heeft echter video's op TikTok geplaatst waarin ze alle vrouwen aanmoedigt zichzelf te accepteren zoals ze werkelijk zijn. Ondanks dat ze een benijdenswaardige lichaamsbouw heeft, is haar lichaam bedekt met haar. Is dat een probleem voor haar? Absoluut niet!

via TikTok / ariananeverlikedyou

Advertisement
TikTok / ariananeverlikedyou

TikTok / ariananeverlikedyou

Ontharen is een gewoonte die onderdeel is geworden van de routine van de meeste volwassen vrouwen. Sommige moeders laten hun dochters zelfs al voor de pubertijd scheren, uit angst dat hun klasgenoten hen uitlachen vanwege overtollig haar. Ariana was waarschijnlijk een van die meisjes die altijd moesten vechten om hun fysieke uiterlijk te normaliseren. Hoewel ze een benijdenswaardig lichaam heeft en knap is, schaamt ze zich niet om het overtollige haar dat haar lichaam bedekt te laten zien: "TikTok-video's hebben de neiging om details te verbergen, maar ik heb letterlijk overal haar."

De jonge vrouw laat zichzelf zien in bikini, zonder filters, waarin al het overtollige haar zichtbaar is op de armen en buik.

Advertisement
TikTok / ariananeverlikedyou

TikTok / ariananeverlikedyou

Er zijn verschillende redenen waarom de ene vrouw meer lichaamshaar heeft dan de andere en Ariana legt het openlijk uit. Allereerst geeft haar Latijnse afkomst haar inherent een donkerdere teint en haar; ten tweede beweerde de jonge vrouw te lijden aan hirsutisme, een aandoening die herkenbaar is aan de overmatige haargroei op het vrouwelijk lichaam in bepaalde gebieden, waaronder de buik, armen en rug. Hoewel Ariana vaak door gebruikers wordt bekritiseerd vanwege haar haar, heeft ze besloten zichzelf te accepteren zoals ze is en heeft ze besloten zich alleen te scheren op die delen van het lichaam waar het haar echt ongemak veroorzaakt: "Ik scheer alleen waar ik het wil. Haren op sommige delen van het lichaam kunnen vaak ongemakkelijk zijn en dit is de echte reden waarom ik het verwijder." Kortom, Ariana heeft niet de behoefte om iets wat bij haar hoort, helemaal weg te werken!

TikTok / ariananeverlikedyou

TikTok / ariananeverlikedyou

Velen juichten haar toe voor haar moed en voor het geven van zelfvertrouwen aan al die meisjes die misschien, in dezelfde situatie als zij, niet dezelfde kracht hebben om zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Het oordeel van anderen zal ons altijd treffen, het is onvermijdelijk, maar je kunt leren om beter met jezelf te leven en te proberen niet te veel te lijden onder elke kritiek die je krijgt.

Goed zo Ariana!

Advertisement