Hij helpt een oude vrouw en betaalt haar boodschappen: zijn onbaatzuchtige gebaar wordt beloond met een fooi van $500

Janine image
door Janine

24 April 2022

Hij helpt een oude vrouw en betaalt haar boodschappen: zijn onbaatzuchtige gebaar wordt beloond met een fooi van $500
Advertisement

Soms nemen we alles te veel als vanzelfsprekend aan en genieten we zelfs niet van de kleinste dingen. Sterker nog, mensen zitten steeds vaker opgesloten in een soort bubbel waardoor ze vervreemd raken van de rest van de wereld. Persoonlijke problemen, werk, gezondheid, alles leidt ons af en doet ons de andere kant op kijken. Er is geen empathie meer met anderen, je realiseert je nauwelijks in welke situaties je je bevindt, maar je moet oppassen dat dit geen gewoonte wordt. Waarom? Om een ​​simpele reden: we lopen het risico niet de kans te grijpen om een ​​goede daad te doen en een verdrietig persoon een glimlach te schenken.

Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen die de regel bevestigen, zoals in het verhaal dat we je willen vertellen. In dit geval wendde een jonge man zich niet af, maar besloot hij een persoon die hem volledig onbekend was een helpende hand te bieden.

via CNN

Advertisement

Something good comes from every bad time in your life. You get a little stronger and you become a little wiser. But keep...

Pubblicato da Kasey Simmons su Domenica 24 settembre 2017

Op een dag als elke andere in Little Elm, in Texas, was Kasey Simmons in de supermarkt boodschappen aan het doen. De 32-jarige pakte de spullen die hij nodig had en ging naar de kassa. Een heel normale handeling natuurlijk, als hij geen oude vrouw in de rij had ontmoet.

De vrouw was zichtbaar verdrietig en radeloos en had behoefte aan een woord van troost. Kasey had haar nog nooit eerder gezien, maar hij besefte dat er iets mis was en in plaats van verder te gaan met boodschappen doen, liep hij naar haar toe en vroeg haar of alles in orde was. Na een kort gesprek vertelde de 32-jarige haar dat ze een mooie vrouw was. Een heel mooi en empathisch gebaar om een ​​verdrietig persoon op te vrolijken en te laten glimlachen.

Voor de vrouw was het precies zo. De glimlach verscheen opnieuw op haar gezicht en ze bedankte die jonge man voor het feit dat hij een deel van zijn tijd aan haar had besteed. Maar Kasey's onbaatzuchtigheid en vriendelijkheid hielden daar niet op en hij betaalde zelfs voor de boodschappen van de vrouw. Daarna ging eenieder zijn eigen weg en leek alles voorbij.

Advertisement

Who or where was the last time you saw or received a moment of kindess? "I get up every day like the Cowboys just won...

Pubblicato da WFAA su Mercoledì 17 agosto 2016

De volgende dag kreeg de jongen echter een mooie verrassing. Zoals gewoonlijk was hij in het restaurant waar hij werkte en was bezig met het uitvoeren van zijn taken, toen hij op een tafel een aan hem gerichte boodschap op een servet aantrof. Er zat ook een bonnetje bij met een flinke fooi.

Het briefje was geschreven door de dochter van de oude vrouw en luidde als volgt: "Op een van de droevigste dagen van het jaar voor mijn moeder, maakte je haar gelukkig. Je stond erop haar boodschappen te betalen, je vertelde haar dat ze een mooie vrouw was en je gaf haar een glimlach. Ik heb haar niet meer zo gezien sinds mijn vader stierf. Dank je wel!”.

Blijkbaar was de oude vrouw met een glimlach op haar gezicht thuisgekomen en had ze haar dochter alles verteld. Zij had toen al het mogelijke gedaan om die aardige jongen op te sporen en had besloten hem een ​​fooi achter te laten als bedankje.

In een interview wees Kasey erop dat die $17 voor de boodschappen van de vrouw niets bijzonders was. Hij had haar zo verdrietig gezien en had besloten haar een handje te helpen. Kortom, zoals hij zelf zei: "Geld telt niet, het belangrijkste is om voor anderen te zorgen".

Hij deed het en gaf een grote demonstratie van goedheid. Complimenten!

Advertisement