Ze krijgt een ontroerend verzoek van haar eenzame opa: "Ik mis je, heb je zin om samen wat te eten en een film te kijken?"

Janine image
door Janine

30 April 2022

Ze krijgt een ontroerend verzoek van haar eenzame opa: "Ik mis je, heb je zin om samen wat te eten en een film te kijken?"
Advertisement

Voor oudere mensen is eenzaamheid waarschijnlijk de grootste "ziekte" om mee om te gaan: niemand is blij om zich alleen te voelen, maar oudere mensen worden geleidelijk aan hun lot overgelaten vanwege hun toestand. Kinderen en kleinkinderen moeten verder met hun leven en vaak lijkt de tijd die ze doorbrengen met hun dierbaren, ouders of grootouders, te weinig. Megan Elizabeth wist dat haar grootvader niet lang meer zou leven en dat de 92-jarige zich, zeker na het verlies van zijn vrouw, nog meer alleen voelde. De jonge vrouw deed het web ontroeren en deelde de berichten die haar grootvader haar op een avond had gestuurd, met het verzoek hem gezelschap te houden. De kleindochter haastte zich onmiddellijk naar het huis van haar grootvader, in een wervelwind van emoties.

via TikTok / meganelizabeth1016

Advertisement
TikTok / meganelizabeth1016

TikTok / meganelizabeth1016

Megan kreeg een bericht van haar opa dat ze zeker niet kon negeren: "Hallo Megan, ik ben je opa. Zou je hier willen komen om te blijven slapen? Ik voel me niet goed deze dagen en ik mis je. We kunnen wat eten bestellen en een film kijken. Ik hou van je, opa.” Krijg je er tranen van in je ogen? Wij wel. En ook Megan verborg haar emoties niet aan het einde van de video die ze op TikTok plaatste.

Megan stemde er natuurlijk meteen mee in om haar grootvader te bezoeken en vroeg hem of hij iets speciaals wilde eten: “Zou je appelmoes willen halen? Die met kaneel. En als je ergens heen gaat waar je wat aardappelpuree kunt krijgen, zou ik dat graag willen omdat ik zonder tanden alleen zachte dingen kan eten". Een ander lief verzoek van haar opa was om een ​​aardbeienijsje te mogen eten, waar uiteraard door Megan aan is voldaan.

"Dank je wel Megan, je bent mijn favoriete kleindochter" was de oprechte dank van haar opa.

Advertisement
TikTok / meganelizabeth1016

TikTok / meganelizabeth1016

Als we het over een “pyjama party” hebben, denken we meestal aan de jeugd en het feit dat we een paar vrienden gaan opzoeken en dan 's nachts blijven slapen. Dit keer was het echter de lieve grootvader die dit verzoek deed, wat zijn vreselijke staat van eenzaamheid nog meer onderstreept. De twee aten samen en keken naar een van haar grootvaders favoriete thrillers in zwart-wit, voordat ze zich terugtrokken voor de nacht. Opa is natuurlijk de oude gewoontes van zijn kleindochter niet vergeten, dus bracht hij haar een glas water voor de nacht en een zaklamp, voor het geval ze 's nachts wakker zou worden en bang zou zijn in het donker. Aan de andere kant kan een zaklamp op je 29e altijd handig zijn. De volgende dag werd opa vroeg wakker om afscheid te nemen voordat ze om half zes naar haar werk vertrok.

TikTok / meganelizabeth1016

TikTok / meganelizabeth1016

Megan vertelde hoe gehecht ze is aan haar grootvader, die tijdens haar jeugd een fundamenteel figuur was voor haar en haar familie, samen met haar grootmoeder. "Ik heb zoveel geluk dat ik ben opgegroeid met mijn opa en oma (zij rust in vrede)", schreef ze op Instagram, “Ik ben zo gelukkig. Ik ben dankbaar dat ik mijn grootvader heb en hij zal misschien nooit begrijpen hoeveel liefde hij me echt heeft getoond. En het allerbelangrijkste, de liefde die hij mijn grootmoeder toonde toen ze nog leefde. Ik geloof in liefde en loyaliteit dankzij deze man. Hij is mijn held”.

In de post op Instagram schreef ze zelf de belangrijke levensles die ze leerde: "Het is belangrijk om in het moment te leven, maar het is ook belangrijk om met een intentie in het heden te leven, zodat je als je 92 bent, terugkijkt en glimlacht naar alle mensen waar je van hield, de herinneringen die je hebt gemaakt en het leven dat je hebt gekozen om te leven".

Advertisement