x
Oudere man belt elke dag de burgemeester…
Hij studeerde op 80-jarige leeftijd voor de tweede keer af:

Oudere man belt elke dag de burgemeester om haar te beledigen: ze gaat naar hem toe met croissants en ze sluiten vriendschap

18 Mei 2022 • Door Janine
1.956
Advertisement

Wanneer men in staat is iets voor anderen te doen, moet men niet aarzelen om het initiatief te nemen. De burgemeester van een Italiaans dorp, in de provincie Ravenna, was erg goed in het interpreteren van de klachten van een oudere medeburger en wilde hem ontmoeten om met hem te praten. Elke dag belde meneer Renato, een kwieke negentigjarige, de burgemeester om haar te beledigen, omdat ze volgens hem niet snel handelde om het probleem van een zeer lawaaierige straat direct naast zijn huis op te lossen. Valentina Palli, de burgemeester, kwam onverwachts naar het huis van meneer Renato, met croissants en de wil om de situatie van de oude man beter te begrijpen.


La donna in foto si chiama Valentina Palli, è la sindaca di Russi, 12mila anime in provincia di Ravenna. E la sua storia...

Pubblicato da Lorenzo Tosa su Lunedì 9 maggio 2022

De burgemeester van de gemeente Russi, Valentina Palli, en haar staf kregen dagelijks telefoontjes van de heer Renato, boze telefoontjes, waarin de bejaarde burger van alles zei, waarmee hij min of meer iedereen beledigde. Zijn doelwit was natuurlijk de burgemeester, die er verantwoordelijk voor was dat er niets werd gedaan om het probleem van een lawaaierige straat in de buurt van zijn huis op te lossen. De burgemeester besloot vervolgens meneer Renato te verrassen en rond half elf 's ochtends met croissants bij hem thuis te verschijnen. Het moet een echte verrassing zijn geweest voor meneer Renato, die een uur met de burgemeester bleef praten en haar zijn verhaal vertelde.

Quando sono diventata Sindaca, per mesi e mesi, ogni settimana ricevevo decine di telefonate (ed insulti) dal signor...

Pubblicato da Valentina Palli su Giovedì 5 maggio 2022

In een bericht op Facebook schreef de burgemeester: "Op een zonnige dag kwam ik zonder waarschuwing bij hem thuis. Ik was daar een uur, om een praatje te maken, over de geschiedenis van zijn leven en van zijn familie. Over menselijke nabijheid. We praatten over de straat, maar eigenlijk kwam dat tijdens onze tijd samen op de tweede plaats. Sinds die dag zijn zijn telefoontjes veranderd. Het lawaai op straat moet zijn gestopt, want hij heeft het er niet meer over gehad”.

Vanaf dat moment is de relatie tussen meneer Renato en de burgemeester veranderd: de oude man belt haar nu om even te kletsen en er is geen dag dat de burgemeester niet de moeite neemt om erachter te komen hoe het met hem gaat. Zelfs toen meneer Renato Covid kreeg en gedwongen was naar het ziekenhuis te gaan, zorgden de burgemeester en haar staf ervoor dat hij zich minder alleen voelde: "Vanuit het ziekenhuis, omdat hij alleen is, heeft hij ons gebeld en wij deden hetzelfde met hem, door hem te bellen en de artsen te vragen hoe het met hem ging, om er zeker van te zijn dat hij zich niet alleen voelde (we mochten niet naar het ziekenhuis komen…) en vervolgens keerde Renato naar huis. Zoals hij zelf zei: 'op mijn leeftijd ben ik weer heelhuids terug!' en hij was ontroerd toen ik hem belde om hem welkom thuis te heten."

Advertisement
foto: Wikimedia

Het gebaar van de burgemeester werd door iedereen gewaardeerd en ze was zelf ook dankbaar, aangezien ze niet verwachtte dat het verhaal in de kranten zou verschijnen. Wat zij deed, is de vrucht van de opvoeding die ze kreeg - in een klein dorp met weinig inwoners, waar iedereen elkaar kent, is nabijheid met anderen essentieel. Een gebaar dat voor ophef zorgde, vooral bij degenen die in grote steden wonen, waar afstanden vaak het contact met anderen belemmeren, waardoor iedereen zich meer alleen voelt.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt