Ze wil van school af en video's maken voor het web: haar vader stelt haar op de proef op de bouwplaats waar hij werkt

Janine

29 Mei 2022

Ze wil van school af en video's maken voor het web: haar vader stelt haar op de proef op de bouwplaats waar hij werkt
Advertisement

Wat wil je later worden? Hoevelen van ons hebben deze vraag gehoord en beantwoord met de meest klassieke beroepen: arts, advocaat, ingenieur, architect enzovoort. Beroepen die vandaag dankzij - of als gevolg van - nieuwe technologieën op de achtergrond zijn geraakt en plaats hebben gemaakt voor nieuwe beroepen die strikt verbonden zijn met het web. Dit is de reden waarom veel ouders in de problemen komen en soms niet weten hoe ze met de ideeën van hun kinderen om moeten gaan.

De vader die de hoofdpersoon van dit verhaal is, heeft persoonlijk gezien hoe ingewikkeld het is om met kinderen van vandaag om te gaan. De man discussieerde met zijn dochter over haar toekomst en om haar duidelijk te maken hoe roekeloos haar gedachte was, vroeg hij haar om met hem naar zijn werk te gaan. Laten we eens kijken wat hij deed.

via 24 Horas

Advertisement

Tik Tok/susyjimenez0

In een video op Tik Tok horen we een vader zijn dochter toespreken en met haar praten over onderwijs, werk en haar toekomst. Het meisje, Estrella, is erg jong en heeft haar ouders laten weten dat ze van school wil gaan om zich volledig te wijden aan het maken van video's voor het web. Tegenwoordig lijkt het werken met sociale netwerken en succesvol zijn dankzij internet de hoogste ambitie van veel kinderen, een ambitie waar ouders het in de meeste gevallen niet mee eens zijn.

Net zoals wat er gebeurde met deze Mexicaanse vader die, nadat hij de beslissing van zijn dochter vernam, koos voor "shocktherapie". Op de beelden zien we het meisje voor de camera en horen we haar vader met haar praten en haar vragen stellen. De allerbelangrijkste: "Wat vind je van school, Estrella?". De reactie van het meisje verbijstert hem: "Het is volkomen nutteloos. - antwoordt ze - ik zou veel meer verdienen door van school te gaan en een influencer te worden. Het zou beter zijn dan een klassiek beroep".

Tik Tok/susyjimenez0

Een antwoord dat voor velen misschien verontrustend klinkt. Zo was het ook voor deze ouder die, niet wetend hoe hij haar het belang van studeren in woorden moest laten inzien, overging tot de praktijk. Als we de beelden bekijken horen we hem het meisje vragen om de rugzak van haar schouders te halen en met één hand te proberen hem op te tillen. “Zwaar?” - vraagt ​​de vader en zij antwoordt nee. Dan moedigt hij haar aan om een ​​zak cement op te tillen. De man was werkzaam als metselaar op een bouwplaats en probeerde haar duidelijk te maken hoe zwaar het werkende leven kan zijn van degenen die niet hebben gestudeerd.

Als het meisje beseft dat cement veel zwaarder is dan boeken, geeft ze het op en kijkt naar haar vader, die tegen haar zegt: “Lieverd, weet je waarom je het niet kunt? Omdat je delicaat bent, je bent opgegroeid met alle comfort, maar de echte wereld is niet zo, de echte wereld is hard en je verdient geld met het zweet op je voorhoofd. Het is belangrijk om te studeren, Estrella, we geven je de kans om het te doen, verspil het niet."

Advertisement

Tik Tok/susyjimenez0

Veel gebruikers reageerden op de post en complimenteerden deze vader. "Je bent een goede ouder" - lezen we in een commentaar, en opnieuw: "Mijn zoon ging een tijdje van school, ik heb hem een ​​week naar een bouwplaats gestuurd en nu is hij een zeer gerespecteerde ingenieur".

Kortom, het komt voor dat sommige ouders zich op moeilijke momenten bevinden en moeten zoeken naar de beste uitweg om hun kinderen voor de realiteit te plaatsen. Deze vader lijkt zijn doel te hebben bereikt, hij slaagde erin de ogen van het meisje te openen en haar aan het denken te zetten. Wat vind jij hier van?

Source:

tiktok

Advertisement