Ze bevalt op 58-jarige leeftijd en wordt voor het eerst moeder

Janine image
door Janine

13 Juni 2022

Ze bevalt op 58-jarige leeftijd en wordt voor het eerst moeder
Advertisement

Tot zo’n dertig jaar geleden waren er niet veel vrouwen die op 40-jarige leeftijd kinderen baarden, terwijl dergelijk nieuws tegenwoordig vrij normaal is. In werkelijkheid is de leeftijd voor het krijgen van kinderen behoorlijk gestegen, hoewel artsen altijd adviseren om niet op een te hoge leeftijd zwanger te worden. Het laatste goede nieuws van een recordbrekende zwangerschap is dat van een 58-jarige vrouw die in het ziekenhuis "Perrino" in Brindisi, in Italië, is bevallen van een mooi en gezond meisje. Zoals gezegd is het niet de eerste keer dat een ouder wordende vrouw bevallen is, maar 58 is wel een hele mooie recordleeftijd om voor het eerst moeder te worden.

via Facebook / Corriere della Sera

Advertisement

Mamma per la prima volta a 58 anni di una bambina. È la storia di una donna originaria di Ostuni (Brindisi), che lunedì...

Pubblicato da Corriere della Sera su Mercoledì 8 giugno 2022

Wat er gebeurde op de afdeling verloskunde en gynaecologie van het ziekenhuis van Brindisi was een echte gebeurtenis, meldden alle kranten: een vrouw beviel voor het eerst op 58-jarige leeftijd. Het kleine meisje, Ilaria genaamd, is in orde en weegt ongeveer 2,3 kg. Een paar dagen na de bevalling kunnen ze naar huis en samen aan dit nieuwe avontuur beginnen. Het hoofd van de afdeling, Paolo Amoruso, zegt zeer tevreden te zijn met de gang van zaken: "De vrouw en de pasgeborene zijn in goede conditie. Het is een nog uniekere gebeurtenis als we bedenken dat het een patiënt is van 58 jaar. En alles ging heel goed”. De zwangerschap werd in feite op de best mogelijke manier tot stand gebracht. Het hoofd van de afdeling voegde er aan toe: "We zijn een afdeling van het tweede niveau, gewend om nog kleinere kinderen te hebben, deze pasgeborene is absoluut in overeenstemming met de zwangerschapsduur".

De kleine Ilaria begint binnenkort aan haar nieuwe leven met haar nieuwe moeder en vader, 63 jaar oud.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het is niet de eerste keer dat dergelijke zwangerschappen plaatsvinden, denk maar aan het feit dat slechts twee jaar eerder in hetzelfde ziekenhuis een 56-jarige vrouw beviel.

Veel mensen staan ​​altijd erg sceptisch tegenover degenen die op zeer hoge leeftijd ouders worden; er is nooit een gebrek aan kritiek op nieuwe ouders, die de schuld krijgen dat ze "te laat" een kind op de wereld hebben gezet. De meeste gebruikers hebben altijd uitgehaald tegen het vermeende egoïsme van deze ouders, die meer een leeftijd van een "opa en oma" hebben dan die van een "mama en papa”. Maar wie zijn wij om over dergelijke situaties te oordelen? Waarom zou iemand de mogelijkheid uitsluiten van het hebben van een gezin en het opvoeden van een dochter of zoon in een liefdevolle omgeving op dezelfde manier als elk ander stel?

Vertel ons wat je van dit onderwerp vindt en laat een reactie achter!

Advertisement