De buren vragen hen steeds om gebruik te maken van het zwembad: "ze mogen ons huis niet in hoe en wanneer ze willen"

Janine

21 Juni 2022

De buren vragen hen steeds om gebruik te maken van het zwembad: "ze mogen ons huis niet in hoe en wanneer ze willen"
Advertisement

Net als familie kunnen we onze buren niet kiezen. Als we geluk hebben, zijn we gezegend met geweldige mensen die dicht bij ons wonen en kunnen we zelfs blijvende vriendschappen sluiten. Wanneer dit echter niet het geval is, kan de opwinding van het verhuizen naar een nieuw huis snel worden getemperd door mensen die van plan zijn ons recht op rust te schenden.

De gebruiker die bekend staat onder de naam No_Material_4161 weet er alles van: de vrouw wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om haar ervaring te vertellen nadat ze met haar man een huis met een zwembad had gekocht. Het echtpaar genoot van het pand door barbecues te organiseren en mensen uit te nodigen voor zwembadfeesten in de tuin. Maar ze ontdekten al snel dat ze niet de enigen waren die wilden gaan zwemmen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De buren van drie omliggende huizen hebben namelijk een vreemd gesprek gevoerd met de nieuwe eigenaren over hun verwachtingen van toegang tot het zwembad voor de tuinfeesten en de zomer. Blijkbaar hadden de vorige eigenaren kinderen en waren ze bevriend met de kinderen uit de buurt. Deze laatsten maakten samen met de volwassenen gebruik van het zwembad wanneer ze wilden. Het hek stond altijd open en de buren hadden zelfs opblaasartikelen bij de hand. Bovendien hadden ze afgesproken om het onderhoud van het zwembad te betalen.

"We hebben ze verteld dat we nogal gereserveerde mensen zijn, dat we van onze privacy houden en dat we de buren geen toegang tot onze tuin kunnen geven wanneer ze maar willen. Wanneer iemand van ons buiten loopt, vragen ze ons constant en proberen ze om toegang te hebben tot de tuin. Ze boden ons geld, gedeelde onderhoudskosten enzovoort”, zei de gebruiker.

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Helaas accepteerden deze families geen "nee" en begonnen hen bijna elke dag te vragen om het zwembad te gebruiken. Geërgerd verzocht de vrouw hen vriendelijk om niet meer over het onderwerp te praten, omdat ze niet van gedachten wil veranderen. Ondanks de duidelijke ontkenningen bleven ze aandringen en verloor het paar hun geduld. "Gisteravond hield ik een feest en terwijl ik de tuin aan mijn vriendin liet zien, kwam mijn buurvrouw tevoorschijn en vertelde hoe leuk het moest zijn om uitgenodigd te worden om van het zwembad te genieten. Ik zei tegen haar: “Kun je nu gaan? We zitten midden in een feest!'", zei de vrouw. Ze twijfelde echter of ze een overdreven reactie had en vroeg de community om advies.

Gebruikers kozen de kant van de nieuwe eigenaren en verklaarden dat "het jullie recht is om het tuinhek gesloten te houden. Denk aan de verantwoordelijkheid om een ​​hek open te hebben waardoor iedereen toegang zou krijgen. Wat zou er gebeuren als een kind in het zwembad zou verdrinken? De verantwoordelijkheid zou van jou zijn. Hou vol, ik zou hetzelfde doen. Veel succes!”, schreef een gebruiker.

Wat denk jij ervan?

Advertisement