Ze adopteert een gehandicapt meisje dat is achtergelaten in een weeshuis: vandaag is ze Olympisch kampioene

Janine image
door Janine

15 Juli 2022

Ze adopteert een gehandicapt meisje dat is achtergelaten in een weeshuis: vandaag is ze Olympisch kampioene
Advertisement

In de wereld zijn er veel kinderen die helaas niet het geluk hebben om op vredige plekken en uit een gezin dat de mogelijkheid heeft om ze zonder problemen op te voeden, geboren te worden. Soms, om redenen die niet afhankelijk zijn van de wil van de ouders, ervaren de kleintjes moeilijke en onaangename momenten waarvoor het niet altijd mogelijk is om een ​​oplossing te vinden.

Gelukkig is dit niet wat Oksana overkwam, een Oekraïens meisje dat de juiste persoon op het juiste moment ontmoette en haar een tweede kans op een beter leven gaf. We vertellen je haar verhaal.

via Courier Journal

Advertisement
Pubblicato da Gay Masters su Sabato 15 marzo 2014

Oksana Masters is een jonge vrouw die de afgelopen jaren een zeer beroemde Olympisch kampioene is geworden. Haar passie voor sport moest een paar jaar wachten voordat het tot bloei kon komen. Het meisje stond, voordat ze kampioene werd, in feite voor een zeer gecompliceerd moment in haar bestaan. Oksana, geboren in Oekraïne, werd alleen achtergelaten in het weeshuis door haar biologische familie en bleef daar tot de leeftijd van 8 jaar, totdat Gay, de vrouw die haar zou adopteren, in haar leven kwam.

Gay Masters werkte als logopediste aan de Universiteit van Louisville, woonde alleen en had geen kinderen, toen ze besloot een kind te adopteren. "Ik wilde moeder worden en dankzij mijn beroep wist ik hoe belangrijk de eerste jaren van het leven van kinderen waren om hun persoonlijkheid vorm te geven - zei de vrouw in een interview - ik was van plan een klein kind met me mee te nemen, maar toen me een foto van Oksana werd getoond, zag ik iets in haar ogen dat me fascineerde - gaat ze verder - ik begreep meteen dat dat mijn dochter was".

Advertisement

Just saying--this are photos of Oksana Masters, in January 1997 and first months home. She was officially failure to...

Pubblicato da Gay Masters su Martedì 14 luglio 2015

Hoewel haar dierbaren sceptisch waren, zowel vanwege de leeftijd als de fysieke problemen die het meisje had, gaf Gay nooit het idee op om haar te adopteren en na twee zeer lange jaren is het haar gelukt. Ondertussen had de kleine Oksana ook een foto van haar toekomstige moeder gekregen en die hield ze altijd bij zich. "Toen ik voor het eerst naar het weeshuis ging, zei ze 'ik weet wie je bent, je bent mijn moeder' en liet ze me mijn foto zien."

Vanaf dat moment veranderde Oksana's leven en, zij het met zeer belangrijke fysieke problemen, slaagde ze erin om haar weg te vinden en een belangrijk Paralympisch kampioene in roeien en andere sporten te worden, waar ze zichzelf en haar moeder trots op maakte. “Eerst hield ik niet van sport en het maakte me ongemakkelijk, maar mijn moeder moedigde me aan en opende, zonder haast, de deuren van wat mijn wereld zou worden - zei de sportvrouw - ik moet haar bedanken dat ze me heeft gered en dat ze me een tweede kans heeft gegeven".

Een bedankje dat de jonge vrouw aan haar moeder richtte toen ze de prijs kreeg als "Sportvrouw van het jaar met een handicap", maar waarop Gay Masters antwoordde met de woorden: "Ik heb haar niet gered, ze zou zich hoe dan ook zelf hebben gered. Ze is een sterke en vastberaden vrouw”.

Een positieve boodschap van deze moeder die Oksana deelde, zich eigen maakte en gericht was aan al die jonge mensen die zich om verschillende redenen anders en gefrustreerd voelen: "Wees niet ontmoedigd, laat de maatschappij niet beslissen wie je bent en wat je moet doen, maar reageer altijd”.

Een mooie levensles om inspiratie uit te putten, vooral als je je verdrietig voelt, om vooruit te kunnen en met een mooie glimlach naar de toekomst te kunnen kijken.

Advertisement