Schoolvriendje krijgt bij jongetje thuis diepvriesmaaltijd, moeder van schoolvriendje beledigd

door Skip

07 Juli 2022

Schoolvriendje krijgt bij jongetje thuis diepvriesmaaltijd, moeder van schoolvriendje beledigd
Advertisement

Het is moeilijk om een huis- vrouw of vader te zijn omdat je te maken hebt met twee type mensen. Mensen die je compleet steunen en mensen die je bekritiseren, om elk klein dingetje dat je doet, en die van je onredelijke dingen vragen, dingen die verder gaan dan gewoon een goede buur zijn voor elkaar. Deze ietwat arrogante mensen kunnen je mogelijk op je zenuwen gaan werken, zelfs wanneer je iets fantastisch voor hen aan het doen bent. Een vrouw bijvoorbeeld met de Indiase nationaliteit die woonachtig is in de Verenigde Staten wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om advies te krijgen over een situatie waarin een schoolvriend van haar zoon onaangekondigd, blijft voor het avondeten.

    

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Mijn zoon is Indiaas en zijn schoolvriendje Amerikaans, beide 9 jaar oud" vertelt zijn moeder. Op een middag als zovelen kwam haar zoon uit school met een schoolvriendje zonder dat dit van tevoren wist. Dus stuurde zij z'n moeder een berichtje met de vraag of dat oké was en hoe lang het mocht duren. "Zij vroeg mij of hij tot 22.00 uur mocht blijven. Ik dien het eten op tegen 20.00 uur dus ik zei dat hij mocht komen en blijven eten" vertelt moeder.

"Gezien mijn afkomst kook ik vooral Indiase gerechten omdat dit is wat ik geleerd heb te maken. Mijn zoon zei me dat zijn schoolvriendje een moeilijke eter is en vroeg mij of ik iets anders kon maken." Moeder lichtte toe dat ze voor die "noodgevallen" zoals deze kipnuggets en frietjes in de vriezer heeft liggen voor de vriendjes die veeleisender zijn dan haar zoon. Het leek er zelfs op dat het schoolvriendje tevreden was en is daarna gaan spelen met zijn vriendje. Kort na 21.00 kwam z'n moeder hem ophalen.

"Later kreeg ik van zijn moeder een berichtje waarin ze vroeg waarom ik haar zoon eten uit de diepvries had gegeven terwijl ik vers gekookt had voor de rest. Ik legde haar uit dat mijn zoon me eerder had verteld dat hij niet zou gaan eten wat ik ging koken. Haar antwoord was dat ik ook iets moest maken voor hem in plaats van alleen maar eten uit de vriezer halen." De Indiase moeder raakte geïrriteerd door de eis van de moeder, en vond het belangrijk te vermelden dat ze voor haar zoon gezorgd had, gratis en zonder waarschuwing vooraf en dat haar zoon ervoor gekozen had niet te eten wat de anderen aten.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Ik zei verder dat toen ik klein was dat mijn moeder geen alternatief bood voor hetgeen dat werd gekookt, dus dat hij blij mocht zijn dat ik hem zijn zin heb gegeven. Hierop zei zij dat haar zoontje niet meer mocht blijven bij mensen die kinderen slecht behandelen." De Indiase moeder was geraakt door de stevige taal van de andere moeder en dus vroeg zij mensen op internet om raad om erachter te komen of zij zelf fout zat.

De gebruikers op Reddit gaven haar 100% gelijk. Iemand reageerde:"Dan ben ik waarschijnlijk iemand die kinderen slecht behandelt omdat mijn kinderen minstens twee keer per week bewerkt voedsel en diepvriesproducten krijgen." Een ander schrijft:"Veel moeders van schoolvriendjes van mijn kinderen denken juist omdat ik een huisvrouw ben dat ik ze op elk moment kan ontvangen." Een derde merkt op:"Ik vind het sneu voor dat jongetje, zijn moeder jaagt alle schoolvriendjes weg met haar lompe gedrag." Wat denk jij hiervan?

Advertisement