Moeder spaart veel zonder het haar gezin aan iets te laten ontbreken: "we slagen erin om te eten voor minder dan £5 per dag"

Janine image
door Janine

30 Juli 2022

Moeder spaart veel zonder het haar gezin aan iets te laten ontbreken: "we slagen erin om te eten voor minder dan £5 per dag"
Advertisement

Hoe doe je dat, als de financiële problemen toenemen, maar je een gezin te voeden hebt? Iedereen probeert zo goed mogelijk een oplossing te vinden en ervoor te zorgen dat ondanks het gebrek aan geld iedereen tevreden kan zijn, zowel betreft voedsel als andere dingen.

De vrouw waar we het over willen hebben, is zich daar terdege van bewust. Een moeder die met de stijging van de rekeningen het beschikbare budget om de boodschappen te doen, kleding te kopen en soortgelijke uitgaven zag afnemen en een truc moest vinden om te "overleven". Laten we eens kijken wat ze doet.

via Mirror

Advertisement

De hoofdpersoon van dit verhaal is Stacey Victoria, moeder van twee dochters, ze woont in Huddersfield, in het Verenigd Koninkrijk en heeft, om het dure leven het hoofd te bieden, besloten zich in te zetten en te "jagen" op aanbiedingen. Hoe? Ze vertelt erover op sociale media, vooral via haar Instagram-profiel waar ze, gevolgd door duizenden mensen, tips geeft over hoe je kunt besparen zonder thuis iets te missen.

"De prijsverhoging was een grote klap - zei de vrouw - We moesten bezuinigen en in het begin was het niet gemakkelijk. Ik geef meer dan 300 pond per maand uit aan elektriciteits- en gasrekeningen en dan heb ik nog maar £27 per week over om te besteden aan eten en andere dingen”.

Advertisement

Een heel laag bedrag als je bedenkt dat ze thuis met z’n vieren zijn en dat de vrouw gemiddeld ongeveer £1,33 per dag voor elk van hen kan uitgeven. Hoe loste ze deze situatie op zonder een lege koelkast te hebben? Simpel. Stacey, huisvrouw van beroep, gaat op zoek naar de beste aanbiedingen in supermarkten en probeert alles tegen gereduceerde prijzen te kopen, om nog maar te zwijgen van de kortingsbonnen die ze in verschillende winkels weet te krijgen.

"De laatste tijd heb ik boodschappen kunnen doen voor slechts £21, waar ik normaal £81 voor zou hebben betaald. Soms lukt het om producten voor een paar pence te vinden, zoals een zak wortelen die ik voor 20 pence kreeg, of een grote zak aardappelen voor 90 cent”.

Of het nu met een aanbieding is of iets anders, deze moeder zei dat ze in sommige gevallen een lunch weet te maken voor slechts £3. Een expert in het besparen dus, die ook nog wat geld opzij weet te leggen voor onvoorziene gebeurtenissen. Aangezien haar tactiek werkt, heeft Stacey een behoorlijk groot aantal gebruikers die haar volgen op haar Instagram-profiel @eating fresh on a budget voor een ​​aantal goede suggesties.

En jij? Heb jij trucs om te besparen en voor heel lage bedragen lunch en diner voor het hele gezin klaar te maken?

Advertisement