Hij laat de helft van zijn nalatenschap na aan een vriendelijke kassamedewerker: de man weet niet of hij het moet accepteren of niet

Janine image
door Janine

01 September 2022

Hij laat de helft van zijn nalatenschap na aan een vriendelijke kassamedewerker: de man weet niet of hij het moet accepteren of niet
Advertisement

Vrijgevige mensen die zich vriendelijk gedragen, verwachten nooit iets terug: wanneer iemand hun dankbaarheid jegens hen toont, zijn ze meestal oprecht verrast en ontroerd, soms zelfs in verlegenheid gebracht. Dit is precies wat er gebeurde met de medewerker van een supermarkt, die het web om advies vroeg om te begrijpen of hij een royale beloning zou moeten accepteren van een oudere klant met wie hij de afgelopen jaren bevriend is geraakt.

We vertellen je wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik werk in een supermarkt. Ik heb een oudere klant met wie ik in de loop der jaren veel heb gepraat en ik heb hem mijn telefoonnummer gegeven om me te bellen als hij zich te ziek voelt om boodschappen te doen, zodat ik ze naar hem toe kan brengen”, legde de jongen van Engelse nationaliteit uit. De jonge man bezorgde af en toe de boodschappen naar het huis van de man en, tussen het ene en het andere praatje door, vroeg de oude man hem naar zijn naam, achternaam en adres. "Ik heb mijn gegevens op een briefje geschreven, in de veronderstelling dat hij het voor de zekerheid had gevraagd, zodat hij een soort informatie zou hebben als hij erachter zou komen dat ik hem oplichtte of wat dan ook," vervolgde de kassamedewerker.

Tot zijn verbazing ontdekte de supermarktmedewerker de echte reden voor het verzoek van de oude man: "Vandaag vertelde hij me dat het voor zijn testament was, dat hij alles tussen mij en een liefdadigheidsinstelling zal verdelen. Ik denk dat hij volwassen kinderen heeft, maar niets met hen te maken wil hebben. Ik heb hem gezegd dat ik zijn geld niet wil, maar hij zei dat dit zijn wil is”.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Ondanks het buitengewoon attente gebaar van de oude man, had de kassamedewerker er veel twijfels over: "Ik ben bang dat, als hij overleden is, de politie zal gaan onderzoeken en denken dat ik hem heb gedwongen zijn testament te wijzigen of iets dergelijks. Immers, wie laat 50% van zijn vermogen na aan de kassamedewerker van zijn vertrouwde winkel? Ik weet dat hij zich tot een advocaat heeft gewend voor zijn wensen. Ik zou moeten proberen de details van de advocaat te achterhalen en hem bellen om te zien of hij mijn naam kan verwijderen en het aan zijn familie of een liefdadigheidsinstelling kan nalaten? Ik ben bang dat anderen mijn vriendelijke gebaar zullen zien in een poging om misbruik te maken van een oudere man”, legde hij uit, op internet vragend om advies om de situatie op te lossen.

Gebruikers complimenteerden hem met zijn vrijgevigheid en verzekerden hem dat het niet nodig is om over deze kwestie te discussiëren en dat niemand ooit een beschuldiging tegen hem zal kunnen uiten: "De oude man is helder van geest, dus hij kan doen wat hij wil. Iedereen die hier aan twijfelt, moet zijn geld uitgeven om te bewijzen dat hij niet bij zijn volle verstand was. Dat gezegd hebbende kun je, wanneer hij overlijdt, ervoor kiezen om jouw deel te weigeren als je dat wilt, zodat het naar de resterende erfgenaam gaat, oftewel de liefdadigheidsinstelling”, schreef een jongen.

Wat vind je van zijn situatie en wat zou jij doen in zijn plaats?

Advertisement