5-jarige jongen bezoekt het graf van zijn tweelingbroer die het niet heeft gehaald en vertelt hem over zijn eerste schooldag

Janine image
door Janine

11 Augustus 2022

5-jarige jongen bezoekt het graf van zijn tweelingbroer die het niet heeft gehaald en vertelt hem over zijn eerste schooldag
Advertisement

De band die een tweeling verenigt, is iets buitengewoon sterks, dat elke andere familieband lijkt te overtreffen. Ze hebben een liefdevolle relatie, die soms zelfs die tussen moeder en kind overtreft: tweelingen zijn degenen die elkaars zinnen afmaken en die soms zelfs elkaars emoties lijken te kunnen waarnemen. Dit is misschien de reden waarom, wanneer ze om welke reden dan ook gescheiden zijn, het lijkt alsof een tweeling veel meer lijdt onder elkaars gemis. Walker Myrick heeft zijn tweelingbroer die 9 maanden lang met hem in de buik van zijn moeder zat nooit ontmoet, maar dit betekent niet dat hij hem niet mist. De kleine Walker houdt de herinnering aan zijn kleine broertje levend en verlicht zo het lijden van zijn moeder voor zijn verlies.

via Lessons learned in Life

Advertisement

Helaas worden niet alle zwangerschappen tot een succesvol einde gebracht en Brooke Davis heeft dit zelf ervaren. De vrouw was zwanger van een tweeling, Walker en Willis Myrick, maar de laatste heeft het helaas niet gehaald. Nog voordat hij geboren was, was Willis het slachtoffer van het tweeling transfusie syndroom, een klinische aandoening waarbij meerlingen dezelfde placenta delen en waarbij de hoeveelheid bloed van de placenta naar de tweeling ongelijk verdeeld is. Helaas is in dit soort gevallen het sterftecijfer vrij hoog, en daarom overleefde Willis het niet. Ondanks deze tragedie voelt het kind dat de bevalling heeft overleefd, Walker, zich erg gehecht aan zijn tweelingbroer en brengt hem vaak eer, waardoor zijn herinnering weer tot leven komt.

Advertisement

"Het is een van die dingen... ik denk echt dat hij altijd een band met zijn broer zal hebben", zei zijn moeder, Brooke, duidelijk erg geschokt door het verlies van een van haar twee kinderen. De band die Walker met Willis voelt, en de manier waarop hij dat laat zien, maakte het een stuk makkelijker voor Brooke, die er trots op is dat haar zoon zich zijn broer blijft herinneren. De jongen droomt zelfs vaak van zijn tweelingbroer en gaat vaak naar zijn graf, vergezeld door zijn ouders, waar hij met hem probeert te praten en hem over zijn dagen vertelt. Zijn moeder heeft meerdere foto's gemaakt om dit ontroerende tafereel vast te leggen.

In 2012 was Walker nog maar 5 jaar oud en net begonnen met de kleuterschool; tijdens een van zijn bezoeken aan het graf van zijn kleine broertje begon hij hem te vertellen over zijn eerste schooldag. Een ontroerend tafereel.

Zelfs met het verstrijken van de jaren lijkt de band die Walker voelt met zijn broer Willis niet te veranderen: "Ik denk nog altijd aan mijn broer, hij beschermt me elke dag van daarboven", zei de kleine Walker in 2016, op de leeftijd van 9 jaar. Walkers blijk van genegenheid betekende dat Brooke, hun moeder, op de een of andere manier in staat was de enorme pijn te overwinnen die het verlies van haar zoontje had veroorzaakt. Niemand van de familie wil Willis vergeten, zozeer zelfs dat er elk jaar op de verjaardag van de tweeling een wandeling naar zijn graf wordt georganiseerd met de verkoop van T-shirts. De opbrengst wordt vervolgens gedoneerd aan een stichting die de bekendheid van het tweeling transfusie syndroom bevordert.

We zijn ervan overtuigd dat de herinnering aan Willis door zijn familie altijd levend zal worden gehouden.

Advertisement