Dit model heeft 99% van haar lichaam getatoeëerd: veel bedrijven wijzen haar af na het eerste sollicitatiegesprek

Janine

26 Augustus 2022

Dit model heeft 99% van haar lichaam getatoeëerd: veel bedrijven wijzen haar af na het eerste sollicitatiegesprek
Advertisement

Op het werk is, net als in andere omgevingen, vaak formele en onopvallende kleding vereist, waardoor het niet mogelijk is om te pronken met piercings en tatoeages. Deze laatste zijn nu wijdverbreid over de hele wereld, zozeer zelfs dat het tegenwoordig moeilijk is om geen getatoeëerde volwassen persoon tegen te komen. Toch moet je letten op de grootte en de positie van het ontwerp dat je op de huid wilt "laten markeren", aangezien veel werkplekken de aanwezigheid van tatoeages niet accepteren. Kortom, als je voor deze weg kiest, loop je helaas het risico jezelf te beperken wat betreft het vinden van een baan. Dit is wat er gebeurde met Amber Luke, een Australisch model wier lichaam voor 99% bedekt is met gekleurde inkt.

via Instagram / Amber Luke

Advertisement

Amber Luke klaagde nadat ze meerdere keren was afgewezen in verschillende sollicitatiegesprekken vanwege haar uiterlijk. Het jonge Australische model is namelijk voor 99% van haar lichaam getatoeëerd. Zelf vertelde ze dat ze een grote som geld had uitgegeven om haar uiterlijk te transformeren door middel van tatoeages en piercings, zo'n 240.000 euro. Haar volledig persoonlijke keuze kwam haar echter duur te staan, aangezien geen enkel bedrijf bereid was haar in dienst te nemen. Ze zegt dat ze hoe dan ook trots is op haar uiterlijk, dat door de meeste mensen die haar ontmoeten als bizar wordt beschouwd, en is blij dat ze geen concessies heeft gedaan:

“Het is oké. Ik wil niet werken voor een bedrijf dat mijn uiterlijk oppervlakkig beoordeelt, zonder zich zorgen te maken over mijn arbeidsethos, mijn moraal of mijn waarden."

De vraag is legitiem: is iemands uiterlijke verschijning of daadwerkelijke werkvaardigheden belangrijker? In ieder geval zijn er verschillende manieren om je mening te uiten en het oneens te zijn met bepaalde keuzes. De Australische influencer klaagt er namelijk over dat mensen hun mening op een steeds openhartiger en brutaler manier uiten, zonder zich zorgen te maken dat ze hun gesprekspartner kunnen kwetsen. Amber liet zich echter niet ontmoedigen door de kritiek en moeilijkheden en ging door met haar keuzes die door velen als "extreem" werden beschouwd.

Advertisement

Hoewel ze niet in staat leek te passen in een samenleving die niet veel ruimte laat voor sterke persoonlijkheden zoals de hare, slaagde de jonge vrouw er toch in om haar creativiteit goed te gebruiken en een bedrijf te starten dat modeaccessoires verkoopt.

Amber kon daardoor het leven opbouwen dat ze wilde, ook al moest ze meer dan normaal worstelen om de gewenste resultaten te bereiken.

Is het naar jouw mening juist dat er zo'n nauwe relatie is tussen tatoeages en de werkende wereld? Of geloof je dat iedereen vrij is om te doen wat hij of zij wil met zijn lichaam, en hij of zij hoe dan ook een voorbeeldige werknemer is? Schrijf ons jouw mening in de reacties.

Advertisement