Een 99-jarige vrouw, die in haar jeugd op het punt stond non te worden, houdt haar honderdste achterkleinkind in haar armen

Janine image
door Janine

20 Augustus 2022

Een 99-jarige vrouw, die in haar jeugd op het punt stond non te worden, houdt haar honderdste achterkleinkind in haar armen
Advertisement

Grote gezinnen kunnen het idee geven altijd heel hecht en verenigd te zijn, zelfs wanneer er natuurlijke persoonlijke problemen ontstaan. Aan de andere kant is gedwongen samenleving voor niemand gemakkelijk, vooral niet als het langdurig is. Maar er zijn families die hun talrijke familieleden nooit zouden opgeven. Die van Marguerite Koller, een opgewekte 99-jarige, is daar ongetwijfeld een van. De vrouw, bijna 100 jaar oud, stond op het punt non te worden in haar jeugd, maar de ontmoeting met William, haar echtgenoot, veranderde haar lot volledig. Marguerite kreeg een heel groot gezin en leefde lang genoeg om haar 100ste achterkleinkind te verwelkomen!

via Metro

Advertisement
Facebook / Patrick Balster

Facebook / Patrick Balster

Christine Stokes Balster en haar man Patrick Balster waren verheugd hun tweede kind voor te kunnen stellen aan “oma” Marguerite "Peg" Koller. Het is ter ere van de achternaam van de overgrootmoeder dat het paar besloot hun zoontje Koller te noemen. Voor de bijna 100-jarige grootmoeder was het een unieke gebeurtenis, ook omdat Koller officieel haar 100e achterkleinkind is. Voor een vrouw die op het punt stond non te worden, is dit echt iets ongelooflijks. "We gingen naar oma, we hebben haar kennis laten maken met Koller, die haar naam ontleent aan de achternaam van haar familie," vertelde Christine, "Ze was absoluut extatisch. Ze was zo blij en ze voelde zich zo gezegend en gelukkig dat ze hem kon vasthouden”.

Marguerite, enig kind, kreeg 11 kinderen met haar man William en werd later de grootmoeder van 56 kleinkinderen. Geleidelijk aan is haar familie tot op de dag van vandaag blijven uitbreiden.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Het 100e achterkleinkind in de familie kreeg William als tweede naam, ter ere van de overleden echtgenoot van Marguerite. “Mijn man hield van de naam Kole”, zei Christine, “dus het was heel natuurlijk om hem Koller te noemen met William als tweede naam. En bovendien kunnen we hem altijd Kole noemen als we dat willen”.

Toen het idee om non te worden eenmaal terzijde was geschoven, wilde Marguerite een groot gezin stichten, rekening houdend met haar eenzaamheid als enig kind. De ontmoeting met William, die in 2008 overleed, was fundamenteel en vandaag kunnen we wel zeggen dat Marguerite, die bijna 100 jaar oud is, erg gelukkig is met haar grote familie.

Advertisement