Verpleegster adopteert zoon van vroegtijdig overleden alleenstaande moeder: “Ik heb het haar beloofd”

Janine image
door Janine

12 September 2022

Verpleegster adopteert zoon van vroegtijdig overleden alleenstaande moeder: “Ik heb het haar beloofd”
Advertisement

Ook tegenover de grootste moeilijkheden in het leven, is de eerste gedachte van een moeder altijd gericht op het welzijn van haar kinderen. En zo was het ook voor Tricia Somers. De vrouw ontdekte dat ze aan terminale kanker leed en als alleenstaande moeder van Wesley, een achtjarige jongen, zorgde ze ervoor dat ze haar zoontje toevertrouwde in de armen van een waardige tweede moeder die voor hem kon zorgen met haar eigen liefde. Het begon allemaal bijna bij toeval, in het ziekenhuis, waar ze bijna tien jaar geleden werd behandeld.

via CBS

Advertisement

Tijdens haar behandeling ontmoette Somers een vrouw die dezelfde naam droeg als zij: Oncologieverpleegkundige Tricia Seaman, en ze mocht haar meteen. "Voordat ze ook maar iets zei, voelde ik me getroost. Het was alsof iemand me een warme deken had gegeven", vertelde Somers acht jaar geleden aan de lokale pers. "Ik had nog nooit zoiets gevoeld, of een andere connectie met iemand anders gehad.” De moeder wist zeker dat ze een engel had ontmoet.

Seaman gaf commentaar op de ontmoeting en verklaarde dat "Somers slechts 45 jaar oud was. Het was dus vanzelfsprekend om haar te troosten, totdat ze op een dag tegen me zei: 'Ik wil je iets vragen: kun je voor mijn zoon zorgen? Wil je hem opvoeden als ik het niet red?’ Ik was erg verrast." Natuurlijk was de verpleegster gevleid dat de moeder haar de zorg voor Wesley had toevertrouwd. Ze wilde echter een diplomatieke benadering volgen en ervoor zorgen dat alle betrokkenen zich op hun gemak voelden.

Het lot wilde dat Seaman en haar gezin van plan waren om hun gezin van vier uit te breiden met een adoptie. In feite hadden ze op dat moment net de procedures afgerond om pleegouders te worden. Ze waren goedgekeurd als adoptieouders en voltooiden de eerste stap van het proces. Het leek er dus op dat het universum aan Somers' kant stond. De twee vrouwen waren onbekenden, maar Seaman, haar man en haar gezin accepteerden. Het begon allemaal geleidelijk: eerst ging Seaman naar het appartement van Somers om Wesley beter te leren kennen.

Advertisement

De volgende stap was om Tricia en Wesley uit te nodigen bij Seaman thuis. Ze wilde zien of ze zouden kunnen opschieten met haar man en haar vier kinderen. Bovendien zou het Wesley helpen om aan zijn nieuwe omgeving te wennen. De eerste keer dat Somers huize Seaman bezocht, vroeg Tricia haar mening. Ze wilde weten of alles er goed uitzag en of het aan haar eisen voldeed. Gelukkig kon Somers niet gelukkiger zijn met het huis en zei dat alles er "perfect" uitzag. Seaman en Somers werden beste vriendinnen en de vrouw begon aan de chemotherapiecyclus. De twee werkten samen om zich zo goed mogelijk te organiseren en de adoptiepapieren te ondertekenen om de heer en mevrouw Seaman Wesley's wettelijke voogden te maken. Somers overleed niet lang daarna. Sindsdien zijn er acht jaar verstreken.

Wesley is net 16 geworden en heeft nu zijn rijbewijs. Voordat zijn moeder overleed, kocht ze cadeaus voor hem om te openen als hij ouder werd. De meest recente was een sleutelhanger, voor wanneer hij zijn eerste auto zou krijgen. Bij dit soort kleine dingen voeden de verpleegster en de patiënte de jongen nog steeds samen op. "Ik bedank mijn moeder elke dag dat ze me een tweede gezin heeft gegeven", zegt Wesley. Seaman zei ook dat Wesley een modelstudent en een geweldige jongen is: "Hij is uitzonderlijk. Maar het belangrijkste is dat hij zo'n vriendelijk en liefdevol hart heeft", zei Seaman.

Advertisement