Opa geeft verschillende bedragen uit aan geschenken voor zijn kleinkinderen die 18 jaar worden: hij werd beschuldigd van vriendjespolitiek

Janine image
door Janine

22 September 2022

Opa geeft verschillende bedragen uit aan geschenken voor zijn kleinkinderen die 18 jaar worden: hij werd beschuldigd van vriendjespolitiek
Advertisement

Grootouder zijn is voor velen het mooiste wat er in het leven kan gebeuren. In de opvoedingsfase zijn er, naast het plezier om met kinderen te zijn, ook veel verantwoordelijkheden, als grootouder daarentegen geniet je gewoon van het gezelschap van de kleintjes en ben je graag met hen, ook als ze groter zijn.

Dat is de reden waarom velen kosten nog moeite sparen als het gaat om de kleinkinderen een plezier te doen, vooral als cadeaus worden gegeven voor speciale gelegenheden zoals de leeftijd van 18 jaar. Jammer dat er in sommige gevallen kleine of grote misverstanden kunnen ontstaan ​​die de gezinsrust verstoren. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

In een lang bericht op Reddit sprak deze grootvader over de lastige situatie waarin hij zich bevond vanwege het verschil in kosten van geschenken voor twee van zijn 18-jarige kleinkinderen. "Jake en Maya zijn allebei 18 jaar oud en zijn neef en nicht - begon de man te schrijven - In mijn familie hebben we altijd veel belang gehecht aan het bereiken van de meerderjarigheid en om deze reden besloot ik dat ik zowel de een als de ander een speciaal geschenk zou geven”.

De eerste die deze mijlpaal bereikte, was Jake. Voor de verjaardag zei zijn grootvader hem een ​​wens te doen en hem te vertellen wat hij het liefste ter wereld wilde hebben. De jongen vroeg om een ​​nieuwe mobiele telefoon en verder niets. Ondanks de bereidheid van zijn grootvader om andere dingen voor hem te kopen, sloeg de jongeman het aanbod af en was "tevreden" met een enkel geschenk. Maar toen zijn nichtje 18 werd, liep het anders.

"Voor Jake heb ik ongeveer 1000 dollar uitgegeven en hij wilde niets anders - schreef de auteur van de post - Op Maya's feest deed ik hetzelfde en ze gaf me een lijst met hypothetische geschenken. Gezien mijn belofte, kocht ik ze allemaal, door $7.000 uit te geven. In het begin was ik een beetje onzeker of ik dat moest doen of niet, maar toen dacht ik dat het misschien onjuist zou zijn om het niet te doen, alleen maar omdat Jake geen andere verzoeken had gedaan”.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Deze beslissing maakte Jake en zijn vader echter kwaad. "Hij vertelde me dat ik aan vriendjespolitiek doe, maar ik heb geprobeerd hem duidelijk te maken dat dit helemaal niet het geval is." Het is jammer dat de zoon hiervan niet overtuigd was en dat hij het gedrag van zijn vader niet kon verteren. Omdat hij niet wist hoe hij het probleem moest beoordelen, wendde hij zich tot internet en vroeg om advies. Helaas voor hem zijn de mensen het eens met Jake's vader.

"Je hebt hen allebei de keuze gegeven, maar je had hetzelfde bedrag moeten uitgeven. Niemand dwong je om alle cadeaus op Maya's lijst te kopen" - luidt een opmerking. "7000 dollar uitgeven voor een 18-jarige verjaardag is absurd - schreef een andere gebruiker - Misschien moet je Jake vragen hoe hij zich voelt na wat er is gebeurd." Ondanks alles was er iemand die de verdediging van de grootvader op zich nam en beweerde: "Als Jake niets had gevraagd, zou Maya dan ook geen geschenk hebben gekregen?".

Juiste observatie of niet? Wat vind jij en wat zou jij hebben gedaan als je de protagonist was?

Advertisement