Ze dreigt gediskwalificeerd te worden vanwege de kralen in haar haar: de tegenstanders grijpen in om haar te helpen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

06 Oktober 2022

Ze dreigt gediskwalificeerd te worden vanwege de kralen in haar haar: de tegenstanders grijpen in om haar te helpen (+ VIDEO)
Advertisement

Sportwedstrijden zijn erg belangrijk voor jonge atleten: ze bereiden zich wekenlang voor met slopende trainingen en strikte diëten om hun grenzen te verleggen en de gewenste doelen te bereiken. Maar wat te doen als je het podium niet bereikt, niet vanwege een gebrek aan vaardigheid, maar vanwege je kapsel? Dit is wat er gebeurde met de jonge Diamond Campbell, gewichtheffer op Bruce High School in Mississippi, VS, die bijna werd gediskwalificeerd voor het staatskampioenschap vanwege haar haar.

via Facebook / Holly Preston Wilkes

"Ik herinner me dat ik de eerste lift deed. Ik keek achterom om te zien of er groen of rood op het bord stond. Als het groen is, weet je dat je het hebt gehaald. Je kunt doorgaan en het volgende gewicht doen", zei Campbell, 16 jaar, in een recent interview, herinnerend aan het moment dat ze van het platform stapte na het voltooien van haar eerste test. "Ik keek naar het scorebord en het was rood. Ik was in de war", zei de jonge atlete. Kort daarna kwam de hoofdjury naar haar toe en zei: "Je mag die kralen niet dragen. Je moet ze afdoen, je kunt zo niet doorgaan, ze zullen je diskwalificeren."

"Ik was best boos. Ik schaamde me een beetje, ik had het gevoel dat ze me uitlachten", merkte het meisje op. Volgens de verordening mogen de lifters namelijk geen bepaalde hoofddeksels dragen, maar onlangs is er een gedetailleerde lijst toegevoegd met accessoires zoals bandana's, kralen en haarspeldjes.

“Haarspelden, kralen, maken deel uit van onze cultuur," voegde Campbell eraan toe. De jonge vrouw had hard gewerkt om te komen waar ze was en had haar eerste lift al verloren, dus ze was vastbesloten om er niet nog een te verliezen. Dus begonnen zij, haar teamgenoten en haar coaches verwoed de kralen te verwijderen. Kort daarna gebeurde er iets ongelooflijks.

Advertisement
Pubblicato da Holly Preston Wilkes su Sabato 2 aprile 2022

Meteen stormden de meisjes van concurrerende scholen ook naar binnen en begonnen Campbell te helpen de kralen op tijd te verwijderen voor haar volgende lift. "Voordat ik het wist, had ik acht verschillende meisjes om me heen die me hielpen om mijn haar los te maken", herinnert Campbell zich. "We probeerden haar gewoon de kans te geven om mee te doen, omdat het niet eerlijk was dat ze voor zo'n detail werd gediskwalificeerd", merkte concurrent Jorja Roberson op. Volgens Campbell was het hebben van deze meisjes aan haar zijde de motivatie die ze nodig had. Ondanks dat ze al een lift had gemist, behaalde de tiener een persoonlijk record in een andere categorie en werd ze vierde in haar gewichtscategorie.

"Ze hadden me daar gewoon kunnen achterlaten om het alleen te doen en dan had ik waarschijnlijk de volgende lift gemist, omdat er veel kralen in mijn haar zaten. Maar ze stopten waar ze mee bezig waren en hielpen me", zei ze. Dat moment werd gefilmd in een video die het web rondging en de aandacht trok van veel gebruikers die de sportiviteit van de tegenstanders complimenteerden.

Advertisement