Bruid riskeert boete van atelier waar ze haar jurk koopt: "Als je niet afvalt, betaal je meer"

Janine image
door Janine

25 Oktober 2022

Bruid riskeert boete van atelier waar ze haar jurk koopt: "Als je niet afvalt, betaal je meer"
Advertisement

Bij elke bruiloft is het de bruid die het meest opvalt, dat is bekend. Het is geen kwestie van meer of minder belangrijk dan de bruidegom, maar het is normaal dat dat zo is en denk maar aan de jurk die ze draagt ​​en hoe vorstelijk het kan zijn en zowel gasten als onbekenden op straat te betoveren. De keuze van de jurk is echter niet altijd gemakkelijk en er zijn veel vrouwen die er lang over doen om de juiste te vinden. Ze gaan van de ene winkel naar de andere, voordat ze de definitieve aantrekken en zich op hun gemak voelen gewikkeld in de witte en elegante stof.

Hetzelfde moet de vrouw waar we het over willen hebben gevoeld hebben, jammer dat alles gepaard ging met het risico op een boete voor haar maat. We leggen het je wat beter uit.

via Mumsnet

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door een vriendin van de bruid op de website van Mumsnet. In een post vertelde ze over het verzoek, in haar ogen absurd, uitgevoerd door het winkelpersoneel. "Mijn vriendin bestelde een hele dure jurk. Deze week ging ze passen en kreeg te horen dat ze voor haar maat een hogere prijs zou moeten betalen: zo'n 500 euro meer dan normaal." De reden, zoals blijkt uit de woorden van de vriendin, ligt in de maat die de vrouw heeft.

De toekomstige bruid had een model gekozen dat haar helaas niet perfect paste, maar als je naar een atelier gaat en een vrij hoge prijs betaalt voor de aankoop van de jurk, is het normaal dat er wijzigingen worden aangebracht om deze aan te passen aan degene die het zal dragen. Alles zou overigens geen extra kosten mogen hebben, maar voor de betreffende winkel was dit niet het geval.

Wat de twee vrouwen echter nog meer verbaasde, was het volgende voorstel: om niet te betalen, zou de bruid er alles aan moeten doen om af te vallen totdat ze in de jurk past zoals het is, anders zal het moeten worden aangepast aan haar maat, en zou er een toeslag moeten worden betaald.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"De laatste pasbeurt is 4 maanden voor de trouwdatum - schrijft de vriendin vervolgens - Is dit normaal? Ik vind van niet”.

Uiteraard spaarden de gebruikers van de site zichzelf niet in termen van opmerkingen en waren ze verdeeld over het verzoek en of het terecht was of niet. Velen waren het eens met de vriendin van de bruid en gaven toe dat ze het onaanvaardbaar vonden, terwijl anderen vonden van niet. Er zijn mensen die hebben uitgelegd dat ze in soortgelijke winkels hebben gewerkt en de redenen hebben bekendgemaakt waarom ze besluiten een soortgelijk beleid te hanteren met betrekking tot de maten en wijzigingen die moeten worden aangebracht.

Hoe zou jij gereageerd hebben op zo'n verzoek?

Advertisement