Ze gaat voor het eerst eten bij de ouders van haar vriend: ze vragen haar om haar deel te betalen

Janine image
door Janine

04 November 2022

Ze gaat voor het eerst eten bij de ouders van haar vriend: ze vragen haar om haar deel te betalen
Advertisement

Familiediners zijn vaak gelegenheden voor zorgeloosheid en een praatje in gezelschap, maar als het om de familie van je partner gaat, kun je soms bizarre "tradities" tegenkomen die enigszins twijfelachtig kunnen zijn. Dit is wat er gebeurde met een jonge Canadese vrouw, die voor het eerst bij de ouders van haar vriend ging eten en geschokt was toen ze haar vroegen om haar deel van het diner te betalen. De jonge vrouw vroeg op internet om advies om te begrijpen hoe ze het beste met de situatie om kon gaan.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De jonge vrouw legde uit dat ze met haar vriend voor het eerst naar het huis van zijn ouders ging ter gelegenheid van Canadese Thanksgiving: "We zouden zaterdag en zondag blijven en maandagmiddag weggaan. Ik schrijf dit bericht op zondagavond, al in mijn bed - zei ze - De ouders van mijn vriend ontmoetten ons op het vliegveld en namen ons mee naar huis. Eenmaal aan tafel werd mij gevraagd om mijn deel van het diner te betalen (ongeveer 30 euro). Ik was behoorlijk boos omdat ik nog nooit gevraagd ben om te betalen voor een maaltijd”, vervolgde ze.

"Op dat moment gaf ik geen antwoord, maar toen vroeg ik mijn vriend waarom dat was. Hij vertelde me dat het iets is dat ze ook aan hun vrienden vragen: als ze een barbecue doen, vragen ze mensen om hun deel te betalen. Ik herinnerde hem eraan dat hij tientallen keren bij mijn ouders thuis heeft gegeten en nooit is gevraagd om te betalen, maar hij antwoordde dat als ze het hem zouden vragen, hij dat zou doen, maar zij zouden dat nooit doen, het is onbeleefd is om zoiets te vragen”.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Hoe dan ook, de moeder van haar vriend vergezelde haar zonder een woord te zeggen naar de logeerkamer. "Ik was woedend en ik was op zoek naar tickets om naar huis te gaan en ik sms'te mijn vriend om hem te vertellen dat ik de volgende dag naar huis zou gaan. Hij belde me en smeekte me om te blijven en zei dat zijn familie al geïrriteerd was omdat ik niet wilde betalen voor het avondeten en dat ik het alleen maar erger maakte. Ik negeerde het en boekte een andere vlucht. Ik sprak erover met vrienden die bevestigden dat ze nooit een verzoek hebben ontvangen om voor een maaltijd te betalen terwijl ze te gast waren. Hun huis was vrij groot, ik denk niet dat het voor hen een kwestie van geld was", concludeerde de jonge vrouw, online vragend of ze overdreven had.

Het web is het volledig met het meisje eens: "Je hebt een zeldzame en gouden kans gekregen om te zien hoe je toekomst zal zijn met deze man. Vat het niet te licht op", schreef een gebruiker. "Je bent op dat moment niet eens een gast, je bent een betalende klant. Bovendien is het heel raar dat je vriend je niet eerder heeft gewaarschuwd", merkte een ander op.

Wat denk jij ervan?

Advertisement