De ouders verwachten dat ze in het huis van hun dochter kunnen wonen, maar ze weigert: "Ik zal een bejaardentehuis voor jullie zoeken"

Janine

11 November 2022

De ouders verwachten dat ze in het huis van hun dochter kunnen wonen, maar ze weigert:
Advertisement

Al diegenen die een onbezorgde jeugd hebben gehad en die erg gehecht zijn aan hun ouders, willen hen de beste oude dag van de wereld bieden. Net zoals mama en papa voor hun kinderen hebben gezorgd, komt er een tijd dat die kinderen voor hun bejaarde ouders moeten zorgen. Dit is echter moeilijk uit te voeren voor degenen die in een minder gelukkige gezinssituatie hebben geleefd. De hoofdpersoon van dit verhaal ging op 18-jarige leeftijd het huis uit en zette haar studie en haar leven voort zonder ooit echte steun van haar ouders te krijgen - een heel andere behandeling dan wat haar moeder en vader hadden voorbehouden aan haar broer. Nu ze oud zijn, verwachten de ouders in het huis van hun dochter te gaan wonen, maar ze heeft geweigerd hen in huis te nemen. De vrouw stelde een alternatief voor, waar de ouders niet blij mee waren.

via Reddit

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

De vrouw luchtte op Reddit haar hart en vroeg gebruikers om advies, gewoon om te begrijpen of zij het was die zich slecht gedroeg of de rest van haar familie, inclusief haar broer. De hoofdpersoon gaf aan dat haar familie Aziatisch is, maar dat iedereen altijd in de Verenigde Staten heeft gewoond, en ze onderstreept ook de voorkeur van haar ouders voor haar broer. Haar ouders hadden heel specifieke verwachtingen van hun dochter: "Ze verwachtten dat ik thuis zou blijven om voor hen en mijn broer te zorgen." Een levensstijl die echter niet was weggelegd voor de jonge vrouw, die na haar afstuderen het huis uitging en haar leven voortzette door haar studie af te ronden en te werken. De vrouw kreeg een zeer voldoening gevende carrière en trouwde met een man op wie ze verliefd werd. Onnodig te zeggen dat de ouders hun wenkbrauwen fronsten over het feit dat hij niet Aziatisch was en niet eens bijdroeg aan de kosten van de bruiloft, hoewel ze het wel bijwoonden. Aan de andere kant is de situatie van de broer, de favoriet, heel anders, die trouwde met een vrouw die ervoor heeft gekozen om thuisblijfmoeder te zijn en met wie hij 5 kinderen heeft. Zoals je je kunt voorstellen zijn de uitgaven van dit gezin erg hoog, maar ze hebben zelf besloten om een ​​gezin te zijn met "slechts één inkomen".

Pexels / Not the actual photo

De vrouw vervolgde haar verhaal door te zeggen: "We verwachten ons eerste kind. We hebben een paar jaar gewacht voordat we besloten om ons eigen gezin te stichten. We zullen maximaal twee kinderen krijgen. We zijn het absoluut eens over onze toekomst. Mijn ouders hebben echter besloten hun huis te verkopen en bij ons te komen wonen. We hebben een groot pand met een suite voor de schoonfamilie in een stad aan de westkust. Ik heb mijn man verteld dat ik niet wilde dat ze bij ons komen wonen en hij is het daarmee eens.” De ouders maakten duidelijk gebruik van het schuldgevoel van hun dochter en vertelden haar dat ze op hun leeftijd op haar hadden gerekend en dat ze hun huis al te koop hadden gezet. Maar ze was duidelijk: "Ik vertelde hen dat als ze me al het geld zouden geven van de verkoop van hun huis, ik een mooi bejaardentehuis zou vinden waar ze konden wonen en dat ik hun rekeningen altijd zou betalen."

Het idee beviel haar ouders echter niet, die haar “ondankbaar” noemden en zeiden dat ze het van haar verwachtten. Zelfs haar broer belde haar en vertelde haar dat ze een slecht figuur sloeg naar de familie toe en dat ze hun ouders in huis moest verwelkomen. De vrouw antwoordde dat hij ze in huis had moeten verwelkomen, en dat hij het hier niet meer met haar over moest hebben.

De vrouw vraagt ​​zich af of haar gedrag niet te hard was jegens haar familie, maar Reddit-gebruikers hebben haar gesteund door haar volledig gelijk te geven. Wat denk jij ervan?

Advertisement