100-jarige zwemster vestigt nieuw wereldrecord: “Ik ben niet van plan te stoppen”

Janine

23 December 2022

100-jarige zwemster vestigt nieuw wereldrecord: “Ik ben niet van plan te stoppen”
Advertisement

Lijkt honderd jaar oud te oud om de dag te beginnen met een dozijn volledige push-ups? Of misschien is het te oud om een ​​zwemster te zijn die vijf dagen per week traint? Te oud om auto te rijden en overal heen te gaan? Hoe zit het met reizen naar Japan vanuit de VS? Meedoen aan een geregistreerd podcast-interview op Zoom en een iPhone gebruiken? Ben je hier te oud voor? Als je ja hebt geantwoord op een of meer van deze vragen, dan zul je nu van gedachten veranderen. Leeftijd is maar een getal en mevrouw Charlotte Sanddal is het levende bewijs dat deze uitspraak niet zomaar een populair gezegde is.

via The Wall Street Journal

Advertisement

YouTube - Huntsman World Senior Games

Toen Charlotte, een inwoonster van Helena, Montana, op 73-jarige leeftijd met pensioen ging, besloot ze een nieuwe sport te proberen: zwemmen. Vandaag is Charlotte, die 100 jaar oud is, niet gestopt met zwemmen en ze is nog steeds heel snel! Op haar eerbiedwaardige leeftijd verft de vrouw nog steeds haar teennagels in regenboogkleuren, geniet van haar Chardonnay en jaagt hardnekkig op wereldrecords met zwemmen. "Zwemmen geeft me een doel en een geweldige focus. Waarom zou ik stoppen met zwemmen?", merkte ze op.

Een vriendin overtuigde haar om deel te nemen aan zwemevenement vrije slag op de Montana Senior Olympics van 1994. "Misschien was ik de enige in mijn leeftijdsgroep, maar toen ik de gouden medaille kreeg, was ik heel enthousiast”, vertelde ze. Sinds ze in augustus 2022  honderd jaar is geworden, heeft Charlotte al verschillende wereldrecords gebroken, waaronder het record vrije slag, op de Huntsman World Senior Games. En ze is niet van plan te stoppen.

YouTube - Huntsman World Senior Games

Sanddal heeft deelgenomen aan meer dan 400 Masters-zwemevenementen. Ze heeft vijf Masters individuele wereldrecords geratificeerd door de International Swimming Federation, bekend als FINA, en 10 Amerikaanse Masters individuele zwemrecords. Ze had ook 300 individuele top 10's in de US Masters zwemmen, dat wil zeggen, geplaatst in de top 10 van haar geslacht en leeftijdsgroep in één evenement in de loop van een heel seizoen.

“Ik heb het aan zwemmen te danken als ik hier vandaag ben”, zei Charlotte. "Ik heb geen gezondheidsproblemen. Ik gebruik geen medicijnen, dus ik heb heel veel geluk, maar ik heb het allemaal te danken aan het zwemmen." Op de vraag hoe het voelt om op haar leeftijd wereldrecords te breken, antwoordde ze: "Geweldig, iedereen zou het moeten proberen!"

Advertisement