Plus-size model bekritiseerd vanwege de keuze van haar kleding tijdens een bezoek aan Disneyland

Janine

28 November 2022

Plus-size model bekritiseerd vanwege de keuze van haar kleding tijdens een bezoek aan Disneyland
Advertisement

Tegenwoordig zouden we allemaal het recht moeten hebben om ons vrij te voelen om de kleding te dragen die we het leukst vinden, maar de door de samenleving opgelegde schoonheidsnormen slagen er nog steeds in om het debat te creëren om te begrijpen of bepaalde kleding al dan niet geschikt is voor een bijzondere gelegenheid.

Een plus-size model is zich hiervan terdege bewust en verwierp onlangs de kritiek van enkele gebruikers die haar ervan beschuldigden "ongepaste" kleding te dragen in Disney World. De jonge Sam Paige heeft 3 miljoen fans op TikTok en tijdens haar bezoek aan het themapark deelde ze beelden voor het iconische prinsessenkasteel.

via Mirror

Advertisement

TikTok - @sampaigeeee

De jonge vrouw moest zichzelf verdedigen nadat ze online was uitgedaagd voor het dragen van een topje en een rok die als "te kort" werden omschreven. Sam verdedigde haar keuze echter en beweerde dat mensen klaagden dat haar kleding ongepast was, alleen vanwege de maat van haar lichaam.

De problemen ontstonden nadat de vrouw op TikTok, onder de naam @sampaigeeee, een video deelde waarin ze geniet van een magische dag. In de korte clip zie je Sam stralend dansen voor het prinsessenkasteel. De outfit van Sam, een roze topje met een witte rok, beviel sommige internetgebruikers niet, die niet aarzelden om het haar te laten weten.

TikTok - @sampaigeeee

"Waarom kleed je je ongepast in een kinderpark? Je kunt deze kleding dragen op een plek waar alleen volwassenen komen", luidde het commentaar. Het model kon zich niet inhouden en plaatste een reactie waarin ze uitlegde waarom dergelijke opmerkingen problematisch waren: "Het is irritant omdat deze opmerking alleen is gemaakt omdat ik niet mager ben. Slanke vrouwen dragen veel kortere rokjes maar niemand zegt er iets over”.

Haar fans waren het volledig met haar eens en betuigden hun solidariteit in de commentaren: "Ik was er vorige week nog en ik zag veel gewaagdere kleding dan deze", schreef een gebruiker. "Ik heb letterlijk vrouwen in bikini gezien in Disney World. Deze kritiek is onzin", merkte een ander op.

Wat denk jij ervan?

Advertisement