Bedrijf organiseert kerstdiner voor alle medewerkers: om deel te nemen moet iedereen $30 geven

Janine image
door Janine

29 November 2022

Bedrijf organiseert kerstdiner voor alle medewerkers: om deel te nemen moet iedereen $30 geven
Advertisement

Met Kerstmis organiseert elk bedrijf, klein of groot, een lunch, diner of feest voor al haar medewerkers. Gewoonlijk is het altijd het management dat de locatiekeuze, het menu en alle andere organisatorische aspecten regelt, en natuurlijk ook de financiële kant.

In het geval dat we je willen vertellen, gebeurde er echter iets anders en ongewoons waardoor de werknemers verbijsterd waren, vooral iemand die het verhaal op Reddit deelde om meningen en advies te vragen. Laten we eens kijken.

via Reddit

Advertisement
We Are Social/Flickr - Not the actual photo

We Are Social/Flickr - Not the actual photo

In een bericht dat op internet verscheen, plaatste de gebruiker @caribbeanrumcake de foto van het bericht dat hij van zijn bedrijf had ontvangen. Hij was, net als al zijn collega's, uitgenodigd voor een diner om samen Thanksgiving en Kerstmis te vieren. Een heel normaal gebruik dat in bijna alle werkende "gezinnen" voorkomt.

Waar hij en zijn andere collega's echter hun neus voor ophaalden, was dat ze hadden gelezen dat om deel te nemen iedereen een vergoeding van 30 dollar zou moeten betalen. Een bedrag om de kosten van de avond te dekken en, in het geval van wat overtollig geld, drankjes te kopen om mee te nemen naar kantoor. In het bericht stond ook dat het voor degenen die dat wilden mogelijk was geweest om een ​​begeleider mee te nemen, behalve in het geval dat er kinderen waren die, volgens wat te lezen stond, beter thuis konden blijven.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De reacties op de post waren talrijk en als sommigen aanvankelijk aannamen dat het bedrijf zo'n stap had gezet omdat het in een tijd van economische moeilijkheden was, trokken ze zich terug toen ze hoorden dat dit helemaal niet het geval was, en kozen ze de kant van de werknemers.

Velen hebben hun ervaringen gerapporteerd en verklaarden dat in vele jaren van werk en deelname aan soortgelijke evenementen het altijd het bedrijf is geweest dat voor deze last heeft gezorgd en dat werknemers nooit om een ​​cent is gevraagd. Er waren ook ironische opmerkingen die het moreel verhoogden: "Die avond zou ik zeker andere plannen hebben gehad” - luidt een opmerking; "Om eerlijk te zijn, zou ik zeggen dat ik het druk heb, zelfs als ik niet hoef te betalen - schrijft een ander - Geen enkele hoeveelheid gratis eten zal me doen besluiten tijd door te brengen met mijn baas zonder ervoor betaald te worden" - en nog veel meer van zulke reacties.

Wat vind jij? Heb je ooit een bedrijfsdiner bijgewoond waarvoor je moest betalen?

Advertisement