Gescheiden stel blijft met hun nieuwe partners onder één dak wonen: "Uit liefde voor de kinderen"

Janine image
door Janine

12 December 2022

Gescheiden stel blijft met hun nieuwe partners onder één dak wonen: "Uit liefde voor de kinderen"
Advertisement

De relatie tussen twee mensen kan voor altijd duren of kan ook abrupt eindigen. Wanneer een liefdesrelatie eindigt, is dat voor niemand leuk, vooral niet als er ook kinderen bij betrokken zijn, waar de breuk op geen enkele manier zou mogen wegen. Het is niet gemakkelijk, maar een stel is er niet alleen in geslaagd om op vriendschappelijke voet te blijven, beiden blijven bijdragen aan de opvoeding van drie kinderen, en wonen zelfs in hetzelfde huis en hebben er hun respectievelijke nieuwe partners verwelkomd. Zo'n familie heb je nog nooit gezien, dat weten we zeker.

Advertisement

Katie Blackmer en haar ex-man, Stephen, hebben na hun scheiding besloten vrienden te blijven, niet zonder aanvankelijke twijfels. Stephens reactie, vooral in het begin, was categorisch geweest: "Absoluut niet!". Maar de dingen zijn veranderd, en beiden zijn vooral dankbaar voor hun drie kinderen, die onder hetzelfde dak en in de aanwezigheid van beide ouders zijn blijven opgroeien. Precies, je leest het goed. Niet alleen bleven de twee civiel en vriendschappelijk met elkaar omgaan, ze bleven ook in hetzelfde huis wonen. Hoe? We leggen het je hieronder uit.

Advertisement

Nadat ze van Stephen was gescheiden, trouwde Katie met Ben en bleef ze op goede voet met Stephen. Toen hij een ongeluk kreeg waardoor hij 24 uur per dag moest worden verzorgd, verwelkomden Katie en Ben hem in hun huis en zorgden voor hem. Toen hij eenmaal hersteld was, hadden Stephen, Katie en Ben geëxperimenteerd met een eerste vorm van samenleven die functioneerde en bovendien was het gelukt om de dingen te laten werken met hun kinderen. Dus zelfs toen Stephen een serieuze relatie kreeg met Brandy, veranderde er niets. Moraal van het verhaal: nu wonen ze allemaal onder hetzelfde dak, als een echte uitgebreide familie. Niet voor niets noemen ze zichzelf "the Blended 10", een mix van 10 verschillende mensen die leven als een echte familie.

In totaal zijn het de twee stellen (Katie & Ben, Stephen & Brandy), de oudste zoon van Ben uit een eerdere relatie, de twee kinderen van Brandy en de kinderen van Katie en Stephen.

Om te laten zien hoe goed het hele gezin met elkaar overweg kan, zei Brandy dat haar kinderen Katie "mama" noemen en dat vindt ze niet erg. Voor hun kinderen is deze oplossing om allemaal samen te leven in feite het beste: ze zijn blij dat ze hun eigen ouders hebben en samen plezier hebben. De "Blended" gaan samen uit en genieten van een verscheidenheid aan activiteiten; bovendien gaven ze toe dat samenleven veel financiële voordelen met zich meebrengt.

Wat vind jij? Zou je ooit een dergelijk samenleven overwegen?

Advertisement