9-jarige geeft alle verjaardagscadeautjes op: “Ik help liever de minder bedeelden”

Janine

13 December 2022

9-jarige geeft alle verjaardagscadeautjes op: “Ik help liever de minder bedeelden”
Advertisement

Wat maakt kinderen het gelukkigst op hun verjaardag? Er zijn veel antwoorden: in het middelpunt van de belangstelling staan, de genegenheid krijgen van dierbaren, gelukswensen, feest vieren met je vrienden, je favoriete taart eten en, misschien wel het meest van alles, veel cadeaus ontvangen. Dit is wat de meeste kinderen willen, maar niet allemaal.

Een uitzondering op deze regel wordt vertegenwoordigd door een 9-jarige jongen die al enige tijd beroemd is op internet omdat hij een belangrijke en originele beslissing heeft genomen met betrekking tot zijn verjaardag. Laten we eens kijken.

via ABC News

Advertisement

The tally is in from our first food drive! Thank you everyone near and far for your incredibly generosity. We were able to get 4000 pounds of food, that’s 2 tons! Can’t wait to get these to the pantries ❤️

Pubblicato da Belmond’s Wish su Sabato 5 novembre 2022

Belmond Schwartz is een 9-jarige jongen uit Mansfield, Massachusetts, die beroemd werd op het internet omdat hij een mooi initiatief startte. De jongen had, zoals zovele anderen, zijn verjaardag altijd gevierd in het middelpunt van de belangstelling en omringd door de liefde van familie en vrienden, totdat er iets veranderde.

Tijdens een reis met zijn ouders Steven en Lily kwam hij erachter hoeveel mensen in armoede en in heel andere omstandigheden leven dan hij. Het ongelukkige lot van vrouwen, mannen en kinderen zoals hij bracht hem tot een belangrijke beslissing: hij zou niet langer om cadeaus vragen voor zijn verjaardag, maar hij wilde voedsel inzamelen voor de minder bedeelden.

Some more pictures from today’s food drive ❤️

Pubblicato da Belmond’s Wish su Domenica 16 ottobre 2022

Zo ontstond beetje bij beetje een heuse solidariteitsbeweging die leidde tot de oprichting van Belmond's Wish, een nonprofit organisatie die zich richt op het inzamelen van eerste levensbehoeften voor de allerarmsten. De jongen, geboren vlak voor Thanksgiving, heeft veel producten en veel geld bij elkaar gebracht om uit te delen aan zijn medeburgers in nood.

Een gebaar dat hem eer aandoet en dat voor velen een voorbeeld is. Soms staan ​​we er versteld van hoe goed kinderen kunnen doen en welke lessen ze volwassenen kunnen leren met eenvoudige maar oprechte gebaren. Belmond is er zo een en zijn keuze had niet mooier en origineler kunnen zijn. "Het was ongelooflijk om te zien hoe mensen op zijn idee en zijn verzoeken reageerden - merkte moeder Lily op - Hij gaf cadeaus voor zijn verjaardag op en iedereen geloofde in hem. Hij vertelde me altijd dat als iedereen iets opgeeft, hoe klein ook, het een onderdeel van een groter geheel zal zijn en een verschil zal maken".

Advertisement

Thank you AFP Massachusetts Chapter for such an incredible award ❤️ special thanks to David Woodruff for all he’s done for Belmond & our family!

Pubblicato da Belmond’s Wish su Martedì 15 novembre 2022

Hoe kun je het niet eens zijn met zijn standpunt. We hopen dat zijn initiatief jaar na jaar steeds meer leden krijgt en dat dankzij zijn altruïsme vele ongelukkigen weer een beetje beter kunnen leven.

We feliciteren deze kleine held en bedanken hem voor het voorbeeld van vrijgevigheid, altruïsme en schoonheid van geest dat hij ons bood met een eenvoudige opoffering.

Advertisement