Ze nodigt de hele familie uit voor een etentje en haar schoonzus stuurt een absurde lijst met verzoeken: "Ik heb haar gezegd om niet te komen”

Janine image
door Janine

19 Januari 2023

Ze nodigt de hele familie uit voor een etentje en haar schoonzus stuurt een absurde lijst met verzoeken: "Ik heb haar gezegd om niet te komen”
Advertisement

Feestelijke periodes zijn meestal tijden waarin we de neiging hebben om samen te zijn en te socializen met dierbaren om samen prachtige herinneringen te delen, maar de dingen gaan niet altijd volgens plan. Een jonge Amerikaanse vrouw weet dit goed en moest haar schoonzus een halt toeroepen nadat ze haar bij haar thuis had uitgenodigd voor het Thanksgiving-diner, het typisch Amerikaanse feest dat het begin van de feestdagen markeert.

Gegrepen door schuldgevoelens vroeg de vrouw het web echter om advies over hoe ze met de situatie om moest gaan, die in een echte ruzie in de familie was ontaard.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw legde uit dat ze meestal om de beurt Thanksgiving viert met haar ouders, broers en zussen en hun respectievelijke partners. Dit jaar was het haar beurt om de familie te ontvangen en het diner te organiseren. Ondertussen verwachtten haar broer James en zijn vrouw Becky hun eerste kind. In het voorjaar wordt de baby geboren. "Ik heb het traditionele Thanksgiving-diner georganiseerd: we kijken naar de parade, spelen een spelletje, drinken 's avonds samen een drankje, de gebruikelijke dingen", legde de jonge vrouw uit.

Een paar dagen voor het etentje kreeg de vrouw een lijst met verzoeken van Becky in de familie-chat: geen gevogelte of speciale drankjes omdat ze misselijk wordt van de geur, het eten moet snel opgediend worden omdat ze een dutje moet doen tijdens het uur dat het wordt normaal opgediend, en ze wil geen spelletjes spelen omdat ze snel moe wordt, maar ze wil wel naar muziek luisteren of klesen.

"In de familie-chat reageerde ik door te zeggen dat terwijl ik speciaal voor Becky een veganistische maaltijd aan het bereiden was, ik bepaalde voedingsmiddelen of dranken niet zou verbieden en zeker onze spelletjes niet zou opgeven. Vooral omdat mijn neefjes en nichtjes nu oud zijn genoeg om mee te doen en ze vonden het vorig jaar heel leuk”, legde de jonge vrouw uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Zowel James als Becky stonden erop dat ze - omdat ze een kind verwachten - meer begrip moesten tonen. De moeder koos ook de kant van haar broer. De vrouw zei daarom dat als Becky het er niet mee eens is, ze misschien niet zou moeten komen op haar diner. Haar broer belde haar en vond dat ze hen uitsloot en Thanksgiving verpestte en dat zijn vrouw de misselijkheid of vermoeidheid tijdens de zwangerschap niet kon bedwingen: "Ik antwoordde dat ik hen niet uitsloot en dat Becky welkom is als ze kan accepteren dat Thanksgiving ook leuk moet zijn voor alle anderen”, legde de jonge vrouw uit.

"Uiteindelijk kwamen noch Becky noch James. Het was een vreemde dag zonder hen en het spijt me dat ze er niet waren, maar ik heb het gevoel dat ik niet onredelijk was. Ik wil me verontschuldigen, maar moet ik dat wel?” vroeg de hoofdpersoon van ons verhaal. Gebruikers gaven haar volkomen gelijk: "Als Becky een Thanksgiving wil die precies op haar behoeften is afgestemd en precies het tegenovergestelde is van die van jou, kan James of een van de andere mensen die erop staan ​​​​haar tegemoet te komen omdat ze zwanger is, het voor haar regelen", merkte een man op.

Wat vind jij?

Advertisement