Moeder kan niet bijbetalen voor haar “te zware” bagage: onbekende grijpt in (+VIDEO)

Janine image
door Janine

25 April 2023

Moeder kan niet bijbetalen voor haar “te zware” bagage: onbekende grijpt in (+VIDEO)
Advertisement

Het is verbazingwekkend hoe een eenvoudig vriendelijk gebaar iemands dag kan veranderen: het zijn echte details die het verschil maken. Stephanie weet hier alles van, een moeder die zich in een vervelende situatie bevond terwijl ze met haar drie kinderen in de rij stond op het vliegveld van Ibiza, om aan boord te gaan van een vlucht naar Londen. Het probleem ontstond toen het personeel van de luchtvaartmaatschappij vond dat haar bagage te groot was, waardoor ze een toeslag van £50 (het equivalent van €57) met haar creditcard moest betalen. Stephanie had echter alleen wat contant geld bij zich en wist niet wat ze moest doen…

via Independent

Advertisement
Twitter/ CoolCalmPoch

Twitter/ CoolCalmPoch

Gelukkig is er, zelfs in ongemakkelijke situaties zoals die zojuist beschreven, altijd iemand bereid om zijn hulp aan te bieden. In feite werd Stephanie door de voorzienigheid "gered" door een jonge man die getuige was geweest van de scène. De jongen bood aan om voor haar te betalen en een andere passagier - getroffen door de plotselinge vriendelijke daad - filmde de reactie van de moeder op de verrassende vriendelijkheid van de man. Op de video is te zien hoe de anonieme weldoener naar de kassa gaat om te betalen terwijl de moeder hem dankbaar aankijkt en haar handen door de onverwachte emotie voor haar gezicht houdt. "Maak je geen zorgen, het is oké, ik zal voor je betalen", zegt de man.

"Het vliegtuig was halfvol, dus ik begreep niet waarom ze mijn bagage niet konden meenemen of in het ruim zetten. Ze vertelden me dat ik met een kaart moest betalen, maar ik had alleen contant geld bij me. Ik reis niet vaak en het is lang geleden dat ik in een vliegtuig heb gezeten, je kunt in de video zien dat ik behoorlijk zenuwachtig was", aldus Stephanie.

Advertisement

"Deze aardige man draaide zich om en zei dat hij voor me zou betalen: het was een ongelooflijke daad van vriendelijkheid die hij niet hoefde te doen. Hij kwam letterlijk uit het niets, het was een krankzinnige ervaring. Als hij er niet was geweest, had ik mijn kinderen dit weekend niet kunnen meenemen”, legde Stephanie uit.

Bij het bereiken van haar bestemming nam de vrouw onmiddellijk contact op met de passagier die het incident had gefilmd om te proberen de jonge man op te sporen die voor haar bagage had betaald, maar tot nu toe zonder succes: "Blijkbaar wil hij anoniem blijven", merkte Stephanie op. "Ik zou graag een praatje met hem willen maken, want ik denk niet dat hij beseft hoe mooi zijn gebaar was en hoeveel het voor mij betekende", voegde ze eraan toe. Om hem te bedanken, bedacht de vrouw om de clip op Twitter te verspreiden om het aardige gebaar van de man publiekelijk te laten zien. De video is honderdduizenden keer bekeken: niet iedereen verricht zo'n vriendelijke daad en het zou mooi zijn als deze episode ook maar één persoon zou kunnen inspireren.

Advertisement