Stel viert 80 jaar huwelijk en vertelt hoe ze deze mijlpaal hebben bereikt (+VIDEO)

Janine image
door Janine

05 April 2023

Stel viert 80 jaar huwelijk en vertelt hoe ze deze mijlpaal hebben bereikt (+VIDEO)
Advertisement

Iedereen droomt ervan om zijn soulmate te ontmoeten, de man of vrouw van zijn leven om van te houden tot het einde van zijn dagen, maar er zijn er maar weinig die het geluk hebben om het te vinden. Het paar, hoofdrolspelers van dit verhaal, is een goed voorbeeld dat dromen soms uitkomen.

Elton en Betty Denner, oorspronkelijk afkomstig uit Californië, Verenigde Staten, vierden hun 80ste trouwdag. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst op het lyceum in 1939: ze werden meteen vrienden, maar al snel beseften ze dat er meer tussen hen was en werden ze een stel.

via YouTube - KGW News

Advertisement
 YouTube - KGW News

YouTube - KGW News

In 1942 studeerde Elton af en begon hij techniek te studeren aan het Santa Ana College, maar met de komst van de Tweede Wereldoorlog besloot hij zijn studie te onderbreken en in oktober van hetzelfde jaar met zijn geliefde te trouwen. Een jaar later werd Elton vliegtuiginstructeur bij het Army Air Corps. De man diende het land op het eiland Tinian, in de Stille Oceaan, als tweede luitenant en zijn vrouw volgde hem: "Het zou vreselijk zijn geweest om in het leger te zijn en te verhuizen zonder haar bij me te hebben", merkte Elton op.

Na de oorlog keerde het echtpaar terug naar Californië, waar Elton architectonisch tekenaar werd en een algemeen bouwbedrijf begon. In de loop der jaren zijn er drie kinderen geboren, twee meisjes en een jongen. In 1980 bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd.

Advertisement

Het echtpaar verhuisde vervolgens naar Oregon om in een verpleeghuis in Newberg te gaan wonen, waar ze hun 80ste trouwdag vierden met hun kinderen, negen kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen. Om de gebeurtenis zo goed mogelijk te vieren, organiseerde het paar een receptie met vrienden en familie, waarbij ze publiekelijk het "recept" voor een langdurig huwelijk deelden.

"Om een ​​gelukkige relatie te hebben, moet je weten hoe je moet communiceren. Communicatie is de basis van elke relatie en mag nooit ontbreken. Dan moet de relatie natuurlijk een goede basis hebben en moet je altijd met beide benen op de grond blijven staan, elkaar leren kennen en liefhebben zoals we zijn en niet zoals we zouden willen dat we zijn”, legde Betty uit. "Daarom kan ik niet wachten om nog meer mooie dagen met haar mee te maken", aldus Elton.

Een echt gelukkig stel dat ons laat zien dat ware liefde bestaat en dat je - als je die vindt - moet genieten van elk moment dat je samen doorbrengt.

Advertisement