Ze verliest ongeveer 60 kg in slechts één jaar: het was voldoende om de 5 basisregels te respecteren

Janine image
door Janine

11 Maart 2023

Ze verliest ongeveer 60 kg in slechts één jaar: het was voldoende om de 5 basisregels te respecteren
Advertisement

Een goed gewicht hebben is niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook - en vooral - van gezondheid: een persoon met een gezonde levensstijl heeft minder kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen of een hoog cholesterol en diabetes, maar als je erg overgewicht hebt, lijkt het een bijna onmogelijk doel om te bereiken, inderdaad, "bijna".

Het verhaal van de jonge Kiah Twisselman is een perfect bewijs om aan te tonen dat het soms alleen doorzettingsvermogen en wilskracht vereist. Het meisje heeft haar hele leven te maken gehad met overgewicht, maar uiteindelijk slaagde ze erin om bijna 60 kilo af te vallen en personal trainer te worden.

via People

Advertisement

Sinds ze een kind was, worstelde Kiah met haar gewicht: haar ouders ook, en als gevolg daarvan wist ze dat ze een hoog risico liep op diabetes en hartaandoeningen, maar ze geloofde dat ze niets kon doen om dat te veranderen.

"Mijn gewicht hield me op veel manieren tegen, zowel fysiek als mentaal: ik koos ervoor om niet de dingen te doen waar ik van hield, zoals naar het meer of het strand gaan met vrienden en familie, omdat ik me schaamde om gezien te worden in badkleding”, vertelde ze. De gebeurtenis die Kiah ertoe bracht haar levensstijl te veranderen en af ​​te vallen, gebeurde tijdens een reis in het vliegtuig, waar ze ontdekte dat ze niet goed in de stoel paste.

Advertisement

Precies op dat moment begreep de jonge vrouw - toen vijfentwintig jaar - dat ze op zijn minst moest proberen iets te doen: "Ik wist dat het tijd was om niet langer slachtoffer van de omstandigheden te zijn en mijn leven in handen te nemen, zodat Ik zou kunnen worden wat ik altijd al heb gewild', legde ze uit. In slechts één jaar tijd is Kiah erin geslaagd om 47 kg af te vallen en - tot nu toe - is ze meer dan 58 kg afgevallen. Haar pad is niet bepaald lineair geweest: er zijn weken waarin ze meer kilo's is afgevallen dan andere, andere waarin ze niets is afgevallen en weer andere waarin ze zelfs is aangekomen.

"Er waren veel momenten waarop ik op had willen geven. Tijdens deze reis kan het ontmoedigend zijn als je de resultaten niet ziet waar je hard voor werkt. Ik moest mezelf eraan blijven herinneren dat de dromen die ik zou bereiken de moeite waard waren en dat ik moest blijven streven om ze te realiseren, hoe lang het ook duurde”, aldus Kiah.

De jonge vrouw heeft vijf dagelijkse gewoonten ontwikkeld die haar hebben geholpen om gewicht te verliezen: een uur eerder opstaan ​​en het aan jezelf wijden, minstens 30 minuten sporten (oefeningen of wandelen), een ongezonde maaltijd achterwege laten, water drinken en 10 dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent.

"Door deze eenvoudige gewoonten aan te nemen heb ik een solide basis kunnen leggen voor mijn gezonde levensstijl. Door je te concentreren op kleine stapjes kunnen we gemakkelijker de hoogste bergen beklimmen", zei ze. Een mooi voorbeeld van vasthoudendheid en liefde voor jezelf, vind je ook niet?

Advertisement